zoozool 0 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2007 Siema Jakie macie sposoby by edytować duże bazy danych (50 mb czysty sql) problem w tym, że jeszcze muszę ją skonwertować a nie wiem jak się za to wziąść. Pomożecie ? ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bald 0 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2007 ja ostatnio w podobnej sytuacji napisalem sobie programik w pascalu, kilkanascie linijek i zrobil co trzeba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoozool 0 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2007 podzielisz się ? ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bald 0 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2007 podzielisz się ? ;] a czym tu sie dzielic? sprecyzuj co chcesz zrobic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoozool 0 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2007 mam bazę danych 50 mb forum (wersja skompresowana) przenoszę ją na nowy serwer ale tam jest mysql 4.0, Gdy przenoszę wyskakuje błąd o set coś tam (chodzi o kodowanie) nie mogę edytować tego pliku i usunąć daną linijkę ale nie mogę takiej bazy 100 mb czysty sql, bo program się wiesza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
prat 1 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2007 Vim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoozool 0 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2007 co ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buszmen 0 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2007 Vi - Vim Taki genialny edytor konsolowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoozool 0 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2007 ale nie działa pod Wind :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2007 1. Exportuj i imprtuj pojedyncze tabele a nie cala baze na raz. 2. Wyczysc baze ze smieci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2007 ale nie działa pod Wind :/ A sprawdzałeś chociaż? http://www.vim.org/download.php#pc http://www.winvi.de/en/ Każdy poważniejszy edytor niż notatnik otworzy taki plik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gt8 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2007 Jak eksportujesz baze zaznacz tryb zgodnosci z mySQL4 i nie bedzie set latin, etc wklejane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach