ikarman 0 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2007 Szukam serwer dedykowany w Polsce. Moje wymagania to min. 2GB RAM, około 3GHz (najlepiej HT albo wieloprocesorowy) i 2 dyski ( jeden na www, drugi na bazy). Łącze Polskie transfer ciężko powiedzieć, wolałbym chyba 2mbps-3 mbps bez limitu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2007 Zapoznaj się z ofertą serwerów dedykowanych IQ. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Netarteria.pl Zgłoś post Napisano Maj 8, 2007 Szukam serwer dedykowany w Polsce. Moje wymagania to min. 2GB RAM, około 3GHz (najlepiej HT albo wieloprocesorowy) i 2 dyski ( jeden na www, drugi na bazy). Łącze Polskie transfer ciężko powiedzieć, wolałbym chyba 2mbps-3 mbps bez limitu. Być może miałbym coś dla Ciebie: http://www.netarteria.pl/dedykowane/dedyk.htm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szirok 0 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2007 serwerownia w Polsce Lacza z bezposrednim nielimitowanym peeringiem z TPSA, w cenie wpiecie w UPS, Agregat pradotworczy, nadmiarowy system klimatyzacji, serwerownia korzysta z rozwiazan firm: 1. Siemens primergy L200 (1U) 2 GB Ram ECC reg. 2xPIII 1400 MHz ( 512 kb cache Tualatin) 3xHDD SCSI (1x36GB 15K RPM,2x18GB 10K RPM) 8 adresów IP (5 do wykorzystania) lacze dedykowane 1mbps bez limitu ruchu opłata instalacyjna 249 pln netto cena :300 pln netto miesiecznie 2. Siemens primergy L200 (1U) 2,5 GB Ram ECC reg. 2xPIII 1400 MHz ( 512 kb cache Tualatin) 3xHDD SCSI (1x36GB 15K RPM,2x18GB 10K RPM) 8 adresów IP (5 do wykorzystania) lacze dedykowane 1mbps bez limitu ruchu opłata instalacyjna 269pln netto cena:318 pln netto miesiecznie 3. Siemens primergy L200 (1U) 3 GB Ram ECC reg. 2xPIII 1400 MHz ( 512 kb cache Tualatin) 3xHDD SCSI (1x36GB 15K RPM,2x18GB 10K RPM) 8 adresów IP (5 do wykorzystania) lacze dedykowane 1mbps bez limitu ruchu opłata instalacyjna 289pln netto cena:335 pln netto miesiecznie 4. compaq proliant dl 360 (1U) 1.5 GB RAM ECC Reg. 2xPIII 1000MHz 2xHDD SCSI (2x18GB 10K RPM) 8 adresów IP (5 do wykorzystania) lacze dedykowane 1mbps bez limitu ruchu opłata instalacyjna 189 pln netto cena:249 netto miesiecznie 5. compaq proliant dl 360 (1U) 1 GB RAM ECC Reg. 2xPIII 800MHz HDD SCSI (1x18GB 10K RPM) (opcjonalnie 2 dyski) 8 adresów IP (5 do wykorzystania) lacze dedykowane 1mbps bez limitu ruchu opłata instalacyjna 149 pln netto cena:199 netto miesiecznie dodatkowa przeplywność lacza (bezpośredni styk z TPSA): 1mbps - 139 netto miesiecznie 2mbps - 265 netto miesiecznie 5mbps - 569 netto miesiecznie dodatkowe numery IP: 10 sztuk - 12 pln netto miesiecznie wiecej na GG 1215859 ( zawsze niewidoczny) jaroslaw.adamski@hostingowo.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artur Pajkert 39 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2007 Witam! Ja mogę z kolei zaproponować hosting na maszynach marki IBM. Najlepiej Twoje oczekiwania spełniłaby chyba maszyna klasy IBM x336, 2xXeon 3.2 Ghz, 2 GB RAM, 2x72 GB SCSI. Zwróć jednak uwagę, że jeden dysk na ww i jeden na bazy to trochę dziwne rozwiązanie. Jeśli maszynę chcesz 1 U z dwoma dyskami, to nie masz wówczas macierzy RAID! Może warto rozważyć np. dwa słabsze serwery, w którym jeden obsługuje bazy a drugi www? To znacznie poprawia efektywność. Normalnie przygotowujemy dla klienta maszyny z dyskami skonfigurowanymi w RAID 1, czyli mirror, dla zwiększenia bezpieczeństwa. Rozważ maszynę klasy IBM x346, tam jest do sześciu dysków, można by np. przygotować dwie macierze na tym. Niestety wąskim gardłem pozostanie RAM i procesory. Przy intensywnej eksploatacji baz 2 GB na tandem www+bazy na jednej maszynie może się okazać zbyt mała ilością pamięci. Co o warunków technicznych: Serwerownia we Wroclawiu, łącza do TKTelekom i ATM S.A., redundantne, spięte BGB. Możesz zapingować: mega.sisco.pl; stoi w tej samej szafie, w której stałby Twój serwer. IBM x336, maszyna jest nowa, używana była tylko do testów przez kilka dni. Serwerownia oczywiście w pełni bezpieczna (łącznie z pancernymi drzwiami i oknami), klima, monitoring, potężne UPS'y + agregat włączający się po 8 sekundach. Maszynę mogę udostępnić na 2 dni do testowania, choć z mniejszymi dyskami (36 GB mam akurat). Maszyna taka z łączem (3 mbit/s, dwóch niezależnych operatorów) kosztowałaby 1100 zł netto miesięcznie. Więcej infromacji: http://www.sisco.com.pl/hosting-dedykowane.html W razie pytań zapraszam serdecznie na priv'a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach