jendrasik 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 30, 2007 Szukam osoby ktora ma serwer w 1paket lub greatnet.de o IP z zakresu 83.133.127.* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 30, 2007 W zaleznosci od tego jak bardzo Ci na tym zalezy powysylaj maile na root@: server4.tm-media.net. ihp-media.de. onefree.de. ansi.dk. config.portal.de. turkshelldns.info. elitenet-team.de. drug.sell.straight.from.the.cocaine-lab.net. sisogame.de. jugendferienwerk.de. mx1.jam-esolutions.de. My.TakeDat-DNS.info. leadstore.de. service.virtual-machines.net. webmail.kolleg-st-blasien.de. webs.n-dib.de. linda.hosting-friends.de. server1.net-spacy.com. ns.webpacket.co.uk. imafuckin.unusualperson.com. psyfriends.com. Paris.csREADY.com. genesis.cobaltblue.gr. easy-hosting.biz. root.sendbigfiles.com. agentur-happe.com. nina-randel.de. balu.cognid.de. eu12.servemp3.com. t64.imail.pl. romplayer.dl.am. kortmann.de. philosophie-raum.de. jupiter.weboxxy.com. shell.lb0x.info. marcristau.net. d3.adspeed.us. ns3.webbasert.net. vmware.mindbrainapps.de. nva.rul.es. we-prov.de. server1.net-spacy.com. mta1.shoppersmartplace.com. keramikart.net. dz-kundenserver.de. dns.virgins.pl. mta1.mygiftonlinetravel.com. mta1.my-present-online.com. mail2.menatnet.net. www.webstay.de. sorgh.de. monitor.botek.de. keti.de. cfc-space.de. config-area.de. t132.multimedia-center.ch. fiat126p.mwg.pl. riro19.de. bouncer.my-hell.net. mail.cognid.com. s7.icm.pl. main.kougartech.gr. dealerserver.de. server5.tm-media.net. server3.tm-media.net. s8.adspeed.us. geiger-it.com. serviceflow.de. server1.commcenterlive.info. nervenwaage.de. vpxxx.net. shoptonet.de. mail3.kundenkontakte.com. server10.flashspace-net.de. mail.fastom.pl. dc.shade.sh. woz.plexus-internet.net. artemis.gzm.eu. pma.musicclub.de. hal9001.de. mta1.rewardwebdealroadway.com. t183.10sv.com. m2.specialgiftcards.com. kundenserver4-berise.de. www.medialime.de. s7.adspeed.us. t132.multimedia-center.ch. ns2.hellasweb.gr. my-bcn.de. mynetz.info. webspace.bestellen-hier.de. www.factoriasonora.co.uk. forestfinance.de. Upload.2DamnHot.com. download3.medion.de. fontana-klinik.de. smgellar.de. ninja.eurohosting.com.au. henpen.org. co2ol.de. hundler.com. test4.org. 0wn.sytes.net. 440.hostserv.ch. s3.icm.pl. wikisquare.de. megusia.net. lebensbaum-villa.de. zinzenheim.at. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jendrasik 0 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2007 @p tez umiem sobie poskanowac, ale mialem nadzieje ze ktos z WHT ma tam serwer, bo mam problem z dostepem do tych serwerow z TPSA. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2007 @p tez umiem sobie poskanowac,Nie bylo zadnego skanowania. ale mialem nadzieje ze ktos z WHT ma tam serwer, bo mam problem z dostepem do tych serwerow z TPSA.W takim razie zle sformulowales pytanie To jest raczej średnio śmieszne O ile moja wypowiedz moze przybrala postac taka a nie inna, to prowadzi ona do jednego z niewielu rozwiazan jakie przychodza mi do glowy w celu skontaktowania sie z administratorem serwera o zadanym IP. Jezeli znasz jakis 'mniej smieszny' sposob, to mam nadzieje, ze chetnie sie nim podzielisz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
solo 0 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2007 Mamy tam jeden serwer. Z TPSA Krakow i Katowice dziala. Generalnie: Polska - TPNET międzynarodowy 2007-04-24 11:46 W dniu 2007-04-25 w godz. 08:00 - 10:00 nastąpi reorganizacja połączeń sieci TPNET o AS5617 z Internetem światowym. Zostanie usunięty AS29535 pośredniczący w wymianie ruchu pomiędzy AS5617 i sieciami Telii AS1299 T Systems AS3320 i Open Transit AS5511. Spowoduje to skrócenie ścieżek BGP rozgłaszanych abonentom BGP podłączonym do AS5617, oraz skrócenie ścieżek do abonentów BGP podłączonych do AS5617, widocznych ze światowego Internetu. Ścieżki rozgłaszane do światowego Internetu będą skracane sukcesywnie od godziny 8:00 do 10:00 i docelowo będą zawierały tylko AS5617, a w trasach do abonentów BGP Telekomunikacji Polskiej widocznych ze światowego będzie usuwany AS29535. W związku ze zmianą, prosi się o weryfikacje polityk routingu BGP. Rozmawialismy z kierownikiem wyzszego szczebla, sprawdzil nam, "rzeczywiscie nie dziala", mamy miec pozniej info, nieszczesliwie trafil sie dlugi weekend i (tak mowil) nie ma na razie dostepu do tej ekipy, ktora to robila (monterzy). btw niektorzy zachowuja sie tutaj jak jakies superold pryki, ktorym jedyna frajde sprawia spamowanie i flejmwoanie na innych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2007 hi ja dostalem podobne informacje jak solo jak sie dowiedzialem teraz jest dlugi weekend i dopiero moze po 4 maja cos zadzialaja ..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
solo 0 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2007 TPSA dzwonila i powiedzieli ze naprawili polaczenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jendrasik 0 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2007 http://lg.tpnet.pl/ mówi coś innego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jagrok 0 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2007 Witam , wiec faktycznie nie tylko problem dotyczy naszego serwera ale rowniez serwera waszego , kontaktowalem sie w tej sprawie juz z TP ale do tej pory milcza wiec sprawe przedstawilem UKE , czekam teraz na wyjasnienia. Wiec aby przyspieszyc to dzialanie proponuje rowniez zrobic to samo Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szirok 0 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2007 Witam , wiec faktycznie nie tylko problem dotyczy naszego serwera ale rowniez serwera waszego , kontaktowalem sie w tej sprawie juz z TP ale do tej pory milcza wiec sprawe przedstawilem UKE , czekam teraz na wyjasnienia.Wiec aby przyspieszyc to dzialanie proponuje rowniez zrobic to samo Pozdrawiam myslisz, ze uke non stop bedzie sciagac konfiguracje routerow TP, zeby bylo widac, czy nic nie matacza z ruchem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jendrasik 0 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2007 @jagrok Nic nie zdziałasz zwłaszcza, że ja osobiście nie jestem pewien gdzie leży wina i bardziej obstawiałbym ruter w 1paket. Lepiej wez kolejny IP, zmien delegacje i ruting. Szybciej, pewniej i mniej problemow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jagrok 0 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2007 @jagrokNic nie zdziałasz zwłaszcza, że ja osobiście nie jestem pewien gdzie leży wina i bardziej obstawiałbym ruter w 1paket. Lepiej wez kolejny IP, zmien delegacje i ruting. Szybciej, pewniej i mniej problemow. Tylko widzisz jest to na tyle podejrzane ze problem wystepuje na laczach TPSA ( DSL , NEOSTRADA , inne nie wiem ) Jesli chodzi o ruch od operatorow GTS , NETIA , TELECOM , OVH itp jest wszystko wporzadku. Ja poki co zglosilem to UKE , oni zbadaja przeciez od tego oni sa , a czym wiecej bedzie osob takich ktore nie popuszcza TPSA i TPSA bedzie co raz czesciej inwigilowana to w koncu sobie odpuszcza manipulacjami. Ciekawi mnie jedno ruch miedzy OVH a TPSA , z moich wyliczen wynika ze w godzinach szczytu ruch odbywa sie tam na poziomie 1,5-2 Gbit. Przeciez znajac polityke TPSA w koncu zaczna przycinac ten przeogromny ruch. Znacie moze aktualna infrastrukture polski jesli chodzi o polaczenia miedzy operatorskie i wyjscia na swiat Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2007 Polska ma takie łącza jak niektóre serwerownie w niemczech Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2007 Polska ma takie łącza jak niektóre serwerownie w niemczechOczywiscie masz jakies fakty na poparcie swojej wypowiedzi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jagrok 0 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2007 Oczywiscie masz jakies fakty na poparcie swojej wypowiedzi? Dzis rozmawiajac z panem z Dzialu Departamentu Technicznego Sieci dowiedzialem sie ze wina stoi po stronie routingu w danej serwerowni czyli Lambdanet , poki co mam maila od Technikow z TPSA na poparcie tego w ich serwerowni. Jesli chodzi o przepustowosc lacz , to wedlug tego co widac jakie sa obciazenia na lini OVH - POLSKA , musimy miec potezna rure rzedu kilku Gbit. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ICM 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2007 Ooo widze, ze juz dziala... tylko troche dlugo zanim zaczelo sobie dzialac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jendrasik 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2007 Niezbadane są wyroki boskie BTW Ciekawe gdzie był problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach