Bart Wilde 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2007 Witam, z powodu zawalenia sie oferty ovh na wyspy (www.ovh.co.uk) i braku mozliwosci atakowania tegoz ovh poprzez Francje, jestem zmuszony szukac serwera pod Wortal, ktory wlasnie powstaje... Wortal na starcie pewnie dostanie kopa i od samego poczatku bedzie musial wiele wytrzymac (duza kampania reklamowa). Dedyk jakiego szukam powinien miec parametry: -przynajmniej 500 giga hdd (bedzie potrzebne z 400, ale zawsze jest miec wolnego miejsca i wszystko jeszcze lepiej wtedy chodzi ), marzenie to SATA2 RAID 0/1 -procek duo core -2 giga ramu *Transfer, aby potrafil przyjac na siebie 50 k odslon dziennie napakowanej grafika strony (jezeli to mozliwe) plus forum(pisane na zamowienie) plus pokoje chatowe, troche flashu, ogromny host zdjec i innego tałatajstwa, wszystko jednak wykonane z w3c. Jezyk - Angielski Czyste lacza, bez padow, z dobra administracja. Bardzo mozliwe, ze forum bedzie wrzucone na inny serw (jak mili panowie pozwola mi go trzymac na swojim serwie bussines plus. Pozdrowienia dla Progreso ) Cena?? Szukam porownywalnej do OVH, to jest w granicach 500,- jezeli bede musial nadwyrezyc troche budzet, nic nie szkodzi. Wole doplacic za jakosc. Wykluczam jednak wszelkie propozycje liczace wiecej niz 999,- Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam super forumowiczow! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artur Pajkert 39 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2007 Witam serdecznie! Mogę zaproponować z limitem 500 GB serwer marki HP, G4kę, ale niestety na 1 procesorze Xeon 3.0 Ghz, 2 G Ram, 2x500 GB SATA. Cena takiego serwera to byłoby 950 zł netto. Lokalizacja: Wrocław. łącza: ATM + TK Telekom. Nie wiem, czy taka konfiguracja Cię zadowala. Mamy jeszcze od ręki IBMx325 na procesorze AMD 2,6 Ghz, ale też jednordzeniowym, ta maszyna byłaby tańsza: jakieś 850 zł netto. W kosztach uwzględnić trzeba jeszcze jednorazową opłatę instalacyjną równą miesięcznymu abonamentowi. W przypadku x325 możemy ponegocjować o obniżeniu tej opłaty. Generalnie stawiamy na jakość: 1. UPS'y + generator 2. Klimatyzacja 3. Redundatne łącza + BGP 4. Markowy sprzęt 5. Szybki czas ewentualnych napraw (Wrocław) W razie pytań zapraszam na priv'a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2007 Cena?? Szukam porownywalnej do OVH, to jest w granicach 500,- jezeli bede musial nadwyrezyc troche budzet, nic nie szkodzi. Wole doplacic za jakosc. Wykluczam jednak wszelkie propozycje liczace wiecej niz 999,- Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2007 Nie ma podanego transferu /łącza jakie potrzebujesz i lokalizacji (polska/niemcy/GB)? jak szukasz czegoś powyżej 2TB miesięcznie to od razu podaruj sobie Polskę i poszukaj w niemczech przy głównych punktach wymiany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bart Wilde 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2007 *Transfer, aby potrafil przyjac na siebie 50 k odslon dziennie napakowanej grafika strony... Tak, szukam cos kolo 2 tb -> powyzej. No i na mocnym laczu. Mam kilka fajnych propozycji, zobaczymy dalej. A glowne niemieckie serwerownie nie daja w dobrej cenie z angielskim supportem sprzetu z mojim konfigiem... Przynajmniej ja zadnego nie znalazlem (stabilnego) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fujara 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2007 W takiej cenie watpie abys miał wliczoną administracje [ oferte wysłałem na PW ] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach