jarek 4 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2007 Witam, Co możecie mi zaproponować z vpsów ? hmm?? Chodzi mi o vps jak najbardziej stabilnego (uptime) z małym pingiem Ja mam na oku: strato.de (słyszałem że świetne, tylko problem jest z dns ) hosteurope.de netclusive.de keyweb.de 1blue.de Co możecie mi doradzić ?? potrzebuje pod forum vps'a. Myślę że max na początek jakieś 70 zł. osób zarejestrowanych 400 na razie, ale dopiero forum się rozwija :> Chodzi mi o stabilność serwera i dobre łącze. Może znacie jakieś lepsze ? pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2007 wykup wiruala lepiej... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2007 a to ma być też jako serwer gier? bo to nie ten dział strato.de problem z dnsy, pierwsze slyszę.. maly ping i stabilny, to albo strato.de, albo webtropia.com... kazdy inny sie nie nadaje..predzej czy pozniej pingi beda skakac.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2007 a to ma być też jako serwer gier? bo to nie ten dział Heheeheh..... no mniej sie znam na dedykach Wiec wiesz ... ale na konfiguracji serwerow gier :> Ale to nie ma byc pod serwer gier :> tylko pod forum i portal :> na razie jest maly ale mysle ze tak za 2 -3 miechy bedzie 1500 użytkowników i pytam sie na przyszłość. :> pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2007 dlatego pisałem, że to nie ten dział wystarczy CI VPS z hosteurope.de dla forum nie ma znaczenia czy masz ping 150, czy 40.. tani i wydajny, weż Sobie nawet najmniejszy, ja na nim miałem 200 użytkowników na raz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2007 1blue.de - nigdy w zyciu VPS. Mialem tam 1 miesiac VPSa i to bylo o 1 miesiac za duzo. Serwery laguja pingi ... nawet szkoda mowic . Jak ci dadza VPS ktorego bedziesz dzieli z jakimis "zassysaczami" to tylko szkoda kasy . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2007 Chyba wole jednak strato.de... Więc za parę miesięcy mam przesiadkę może ... ok i thx za odp pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artur Pajkert 39 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2007 A ja prponuje VPS'y na serwerach w Polsce. Jako pierwsi w kraju proponujemy Virtuozzo na maszynach w PL, jesteśmy partnerem SWSoft'u, producenta tej technologii. VPSy oczywiscie na mocnej maszynie klasy IBM (dual Xeon 3,2 Ghz), łacza redundatne (ATM i TKTELEKOM Szczegóły: http://www.sisco.com.pl/hosting-vps.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2007 no tja.. Sisco ma te VPSy w Polsce.. ale wszystko 2-3 razy drożej za 10 razy mniej miejsca i transferu... heh.. to ten minus serwa w Polsce.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2007 Jeśli na tym VPSie nie będą stały żadne witryny, którym trzeba zapewnić wysoką jakość połączenia, to chyba nie ma żadnego sensu stawiać tego w PL. Dopóki ceny nie spadną, nie tylko nie będzie sensu, ale też nie będzie to opłacalne. Ja sam chętnie od zaraz wziąłbym maszynę w Polsce, ale niestety to by znacznie podniosło moje "koszty" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2007 Dlaczego nie zainteresujesz się dedykiem w jakiejś taniej serwerowni? Będziesz miał chociaż wszystko gwarantowane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2007 Co masz na myśli przez "tanią serwerownię" w Polsce ze wszystkim gwarantowanym? Nie ma w tej chwili żadnej oferty, która byłaby konkurencją dla obecnego dedyka w hetzner.de. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2007 Witaj! Miałem na myśli serwerownie w Niemczech, dokładnie wiemy że w Polsce tanie to są tylko serwerownie z home pc wpięte do neostrady 128 hetzner ma dosyć dużą opłatę instalacyjną. ( jak dla mnie ) - a on szuka czegoś do 70zł - to wiadomo zawsze (prawie zawsze) 10-20zł da się więcej wyciągnąć. Co do gwarantowanych zasobów - chodziło mi o ram oraz procesor ( w niektórych firmach sprzedających vpsy dają CPU shared ) Wystarczy dołożyć trochę eurasów i się ma dedyka np netdirect. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach