Mich@ł 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2007 serwerownia FAST IT Ma ktoś z was tam serwerek ? http://fastit.de Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2007 Ktos ma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mich@ł 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2007 p, liczyłem raczej na jakieś opinie ;p Najprawdopodobniej będę miał tam serwer dlatego chce wiedzieć czy sa jakieś problemy z łączem itd ;p Niestety w moim przypadku uptime serwisu == $$$ więc nie moge sobie pozwolić na jakieś długotrwałe pady np w godzinach szczytu edit: O właśnie i czy neo dobrze się z nimi łaczy ;P Bo głownie z neo mam ruch Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2007 Dlaczego pytasz o rzeczy, które w większości możesz sobie sam sprawdzić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mich@ł 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2007 shive, co masz na myśli ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2007 Podam IP jednego z moich serwerów u nich: 85.114.129.35, więc można popingować troszkę. Pingi dość niskie u mnie poniżej 35. Tak dla porównania średnie z 10 pingów dla kilku serwerowni Easyspeedy 38 Netdirekt 40 OVH 41 Hetzner 41 Webperoni 44 NGZ 49 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2007 Ja mam u nich jeden prywatny serwer... łącza w Fast IT to mają naprawdę super. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2007 Najprawdopodobniej będę miał tam serwer dlatego chce wiedzieć czy sa jakieś problemy z łączem itd ;p Niestety w moim przypadku uptime serwisu == $$ więc nie moge sobie pozwolić na jakieś długotrwałe pady np w godzinach szczytu Problemów z łaczami nie ma, ale jak już będziesz miał serwer to sprawdz, czy reboot itp z panela dzialaja. Bardzo czesto na poczatku nie dziala, mi nawet pomyli Ipeki i musialem zmienic, bo panel w ogole nie dzialal. Dlatego też jaki serwer Ci się zawiesi czy coś, np z nawet twojej winy i nie bedziesz go mogl zresetowac. Dlatego wazne jest sprawdzenie panela po otrzymaniu serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vantes 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2007 Mam tam kilka maszynek. Co do łącz to chyba na dzień dzisiejszy to nie ma lepszych dla ruchu Niemcy - Polska. Jestem juztroche z nimi więc moge powiedzieć o reakcjach supportu bo jak do tej pory nic mi się nie psuło a softowe problemy sam rozwiązywałem. Panel działa bez problemu. Tutaj screny: Jest jeden duży - przynajmniej jak dla mnie problem: wszystkie telefony mają dostępne tylko z Niemiec :/ Dlatego niestety awaryjnie nie da się zadzwonić do nich z Polski Jakbyś miał pytania to na PW Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2007 ee cos Ci sie pokrecilo +49 211 171 659 10 - wpisujesz swoj numer ID i czekasz, aż admin odbierze Tylko lepiej znac niemiecki, bo moj kumpel miał problemy ze zrozumieniem po angielsku i musial po mnie dzwonic.. Ale zalezy na kogo sie trafi..' Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vantes 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2007 a skąd wziąłeś ten numer... ? Ja na fakturach, w panelu, na ich stronie mam inny: Firmensitz: fast IT GmbH Am Gatherhof 44 40472 Düsseldorf Telefon: +49 (0) 180-532 784 8 I na ten ze strony nie da sie dodzwonić z polski... :/ A ten Twój rzeczywiście łączy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2007 a skąd wziąłeś ten numer... ? Ja na fakturach, w panelu, na ich stronie mam inny: I na ten ze strony nie da sie dodzwonić z polski... :/ A ten Twój rzeczywiście łączy tajemnica Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NiceMan 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2007 sorki ale trochę walne n00bkiem xD ale nie mogę znaleźć na ich stronie ofert z Serwerami dedykowanymi ;D mógł by mi ktoś podać link do listy był bym wdzięczny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2007 webtropia.com serverbasar.de myloc.de - kolokacja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buszmen 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2007 Żeby się ktoś nie zdziwił: Support (tel.) pracuje do 24, ale tylko w dni robocze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2007 Żeby się ktoś nie zdziwił:Support (tel.) pracuje do 24, ale tylko w dni robocze. bzdura..może tak byś prócz czytania na głownej stronie webtropia.com, sprawdził jak jest w rzeczywistości, a później pisał? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buszmen 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2007 bzdura..może tak byś prócz czytania na głownej stronie webtropia.com, sprawdził jak jest w rzeczywistości, a później pisał? Sprawdzałem wczoraj - dysk w moim serwerze uległ zniszczeniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2007 Sprawdzałem wczoraj - dysk w moim serwerze uległ zniszczeniu. a naprawiono Ci juz ? pod jaki numer dzwoniles? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buszmen 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2007 a naprawiono Ci juz ? pod jaki numer dzwoniles? Nie. 'Mechaniczna pani' pod numerem +49 211 171 659 10 oznajmiła przeniemiłym głosem, że support pracuje od poniedziałku do piątku w godzinach (8-20). Po godzinach oraz w dni świąteczne trzeba kontaktować się przez ich system. Sprawe zgłosiliśmy w piątek. Ze strony FastIT zero reakcji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2007 Nie.'Mechaniczna pani' pod numerem +49 211 171 659 10 oznajmiła przeniemiłym głosem, że support pracuje od poniedziałku do piątku w godzinach (8-20). Po godzinach oraz w dni świąteczne trzeba kontaktować się przez ich system. Sprawe zgłosiliśmy w piątek. Ze strony FastIT zero reakcji. bardzo dziwna sytuacja wczoraj o 12 nawet do nich pisalem na ticketa i odpisali? Chyba, ze ida po loginie i klienci myloc.de sa przelaczani gdzie indziej w co watpie.. tutaj numer do jednego z adminow na komorke: +49 700 00 327848 (niestety slaby angielski) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buszmen 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2007 Majkel dzięki za telefon. Niestety nie odebrał. Jeden dzień w przypadku tego serwera na szczęście mnie nie zbawi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2007 Czy którys z uzytkowników WHT korzyta z sieci exatel? Od dzisiaj nie ma dostepu do calej serwerowni FastIT.. Doatalem kilka informacji od osob, ?e dzis nie moga dostac sie na swoje www i wszystkie sa z sieci exatel. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2007 Czy którys z uzytkowników WHT korzyta z sieci exatel? Od dzisiaj nie ma dostepu do calej serwerowni FastIT.. Doatalem kilka informacji od osob, ?e dzis nie moga dostac sie na swoje www i wszystkie sa z sieci exatel.Wyglada jakby padlo wpiecie FastIT w DECIX'ie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2007 i od 24h nie naprawili co najmniej dziwne .. pożyjemy zobaczymy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2007 i od 24h nie naprawili co najmniej dziwne .. pożyjemy zobaczymyMoze to nie to... Wyraznie napisalem 'wyglada jakby' To sa tylko moje domysly na podstawie 'znajomosci' polaczen miedzy tymi uslugodawcami oraz LG Exatel'u Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach