MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2007 Ja nigdy nie pobierałem nic innego jak Debiana w wersji do instalacji przez sieć.Jest to minimalny obraz płyty - jakieś kilkadziesiąt MB, Dokładnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Art_ 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2007 Ja nigdy nie pobierałem nic innego jak Debiana w wersji do instalacji przez sieć.Jest to minimalny obraz płyty - jakieś kilkadziesiąt MB, tylko co mam zrobić jeśli chcę zainstalować sobie debiana w domku na neostradzie ? płytka netinstall nadaje się tylko jeśli mam internet przez sieciówke .... które DVD wystarczy mi do podstawowego działania ? domyślam się że 1 ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buszmen 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2007 domyślam się że 1 ? Tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2007 No to jest 4, wreszcie nie muszę korzystać z dotdeb.org I pytanko, co myślicie o tym: http://www.hardened-php.net/suhosin/index.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość voytar Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2007 No to jest 4, wreszcie nie muszę korzystać z dotdeb.orgAle i tak będziesz musiał skompilować cache do PHP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2007 Ale i tak będziesz musiał skompilować cache do PHP. Ostatnio eaccelerator się nie mnie obraził i go nie skompilowałem (od momentu przejścia na 5.1, na 5.0 było ok). Jakoś nikt nie odczuł, że go nie ma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alien 345 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2007 Dla scislosci: Powiedzmy sobie szczerze - ani NetBSD, ani OpenBSD nigdy za cel nie mialy obranej duzej wydajnosci. Coz, nie bez powodu OpenBSD byl swego czasu uwazany za najwydajniejszy z rozwinietych systemow na routery (swietna wydajnosc przy rutowaniu pakietow z zaawansowanym filtrowaniem). Nijak nie przeklada sie to na inne zastosowania, ale bylbym ostrozny z twierdzeniami, ze systemy te nie mialy "duzej wydajnosci" :-). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2007 ale bylbym ostrozny z twierdzeniami, ze systemy te nie mialy "duzej wydajnosci" :-).Jak juz sie czepaimy, to:Powiedzmy sobie szczerze - ani NetBSD, ani OpenBSD nigdy za cel nie mialy obranej duzej wydajnosci.Cele: OpenBSD i NetBSD. (...bo moge ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach