MooV SpoT 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2007 Witam! mam VPS-a na www.bogsat.net serwer jest na linuxie SUSE i koduje w Latin1 chciałbym zmienić na Latin2 Mam dostęp do Plesk, Virtuozzo, SSH, FTP (ale nie roota ), Megapunkt Confixx. Napiszcie mi gdzie mam pozmieniać to zeby kodowal w Latin2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2007 http://dev.mysql.com/doc/refman/4.1/en/charset-mysql.html <-- o to chodzi ? a jeśli chcesz zmienić standardowe kodowanie dla baz to musisz pogrzebać w ini MySQL'a , linijka: default-character-set=utf8 . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiSi3kK 16 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2007 ale to co jest pokazane na obrazku to nie kodowanie MySQL tylko kodowanie strony Joomla. [to nie screen z joomli, tylko z wlasciwosci strony w FF] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2007 ale masz krzaczki na stronie? bo albo w Joomli trza zmienić, albo bazę przekonwertować.. heh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MooV SpoT 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2007 To jest instalacja tylko i mam tam krzaki A dokładnie: serwer już koduje w latin1 i trzeba chyba zmienić w konf. Apache Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach