DawPi 49 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2007 Witam, będę wdzięczny za napisanie jaki jest adres serwera SQL w panelu confixx. Oczywiście "localhost" odpada ponieważ chcę się połączyć z bazą z innego serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2007 Oczywiście "localhost" odpada ponieważ chcę się połączyć z bazą z innego serwera. To chyba jakiś żart? localhost to localhost, Jak można się połączyć za pomocą localhost z innym serwerem? Ja na confixxie mam localhost. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DawPi 49 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2007 Nie rozumiesz. Chcę się połączyć z bazą sql, którą mam na serwerze obsługiwanym przez confixx. A by się połączyć z serwera B do serwera A ( confixx ) nie mogę użyć localhost. na nazwa.pl jesto to przykładowo sql.login_usera.nazwa.pl a na confixx ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2007 Nie rozumiesz. Chcę się połączyć z bazą sql, którą mam na serwerze obsługiwanym przez confixx. A by się połączyć z serwera B do serwera A ( confixx ) nie mogę użyć localhost.na nazwa.pl jesto to przykładowo sql.login_usera.nazwa.pl a na confixx ? Zapewne serwer A? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2007 to jest chyba pytanie do usługodawcy, nie na forum.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tuX 0 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2007 Confixx nie ma nic do sqla... po prostu podajesz ip, nazwe usera i hasło i śmiga. Chyba że drugi serwer ma skip-networking. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2007 użyj IP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tuX 0 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2007 ;| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2007 Jeżeli masz dostęp do tego serwera jako "root" to lepiej zapoznaj się z konfiguracją pliku: my.cnf z którego korzysta MySQL. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DawPi 49 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2007 Dziękuję za wszystkie wypowiedzi.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach