yogi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2007 Potrzebuje serwer na strone , na ktorej jest średnio 150 osób online. Staty dziennie 6 tys unik dziennie. Potrzebuje -1000+ gb transferu. i jakies 5 gb powierzchni może też być 1 gb. Szukałbym czegoś do 200 zł miesięcznie. Najlepiej ,żeby rejestracja była bez problemowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2007 Hmm, 1000 GB trafiku i do 200 zł miesięcznie to polecam Ci HETZNER.de u ktorego jestem juz od roku. Do tego jak przegroczysz to 1000 GB to tylko obetną Ci pasmo do końca miesiąca na 10 MBs, a nie zaczną naliczać $$ za przekroczone GB. Ostraszać może opłata instalacyjna, ale myśle że warto. jakies 5 gb powierzchni może też być 1 gb. Hmm no wiadomo ze w przypadku serwera dedykowanego bedziesz mial tego dysku znacznie wiecej, ale od przybytku glowa nie boli ;-) Rejestracja w hetzner jest bezproblemowa, zamawiasz, podajesz dane karty i albo w pare dni, albo np. w 24h masz dostępny serwer (w zależności od tego czy mają serwerki na składzie czy czekają na dostawę sprzętu), a za jakiś czas odciągają Ci pieniądze z konta. Support też bardzo dobry w języku angielskim/niemieckim (można sie dogadać). Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yogi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2007 @up Dzięki za odpowiedź. Czekam także na inne oferty. Co myślicie o tej ofercie , będzie w sam raz dla mnie pod względem transferu? http://www.strato.de/server/highq/index.html 1 oferta. Czy są tu jakieś haczyki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2007 Z tego, co wiem, w Strato nie można płacić spoza Niemiec.. trzeba mieć konto w Niemieckim banku.. heh można skorzystać z www.xxl-web.com - pośrednika, ale tam jest prawie 2x drożej.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yogi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2007 Z tego, co wiem, w Strato nie można płacić spoza Niemiec.. trzeba mieć konto w Niemieckim banku.. hehmożna skorzystać z www.xxl-web.com - pośrednika, ale tam jest prawie 2x drożej.. A paypalem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2007 A paypalem? Także nie można. Tu nie chodzi o to byś ty placil, tylko po to by mogli Sobie sami co miesiac pobierac pieniazki. A kart tez nie przyjmuja, bo za duzo prepaidow jest i juz sie o to pytalem. zalozenie konta w niemczech to pryszcz 2 dokumenty tozsamosci 10 minut roboty.. a 95minut lotu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2007 możesz też VPS kupić w hosteurope.de są dosyć tanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2007 możesz też VPS kupić w hosteurope.de są dosyć tanie dokladnie.. wydajnosc procka w najmocniejszej wersji porownywalnie do PIV.. poza tym duzo gwartowanego Ramu i transferu.. z tego Co pamietam te VPSy są na Xeonkach.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2007 dokładnie majkel. te serwery Vps z hosteurope są bardzo dobre w dodatku się z nimi dogadałem i dali mi więcej dysku bez dodatkowych opłat obecnie szukam sobie panelu DirectAdmin do serwera VPS tego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yogi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2007 A mogę płacić za tego VPS miesięcznie , bez umowy na rok? (co miesiąc opłacać serwer) Powiecie mi co mam wpisać w te pola , oczywiście te co są łatwe do zrozumienia to wiem , ale Niemieckiego się nie uczyłem , więc niektóre są dla mnie nie zrozumiałe Firma * Adresse * noch Adresse PLZ * Ort * Zeichnungsberechtigte Person * Telefon * Telefax E-Mail * Register-Nummer Ust-ID-Nummer Ansprechpartner * Geburtsdatum * Kontoinhaber * Kontonummer * Bankleitzahl * Name der Bank * Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2007 Pójde na łatwiznę i zapytam Was... czy hosteurope.de gwarantuje utrzymanie DNSów dla domen, czy trzeba się "bawić", jak w strato/xxl? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiSi3kK 16 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2007 Gwarantuje, ale z tego co sie orientuje to odplatnie. Jesli chodzi o VPS'y to również polecam. Działa bardzo stabilnie i bez jakichkolwiek problemów. Dodatkowo jeśli coś padnie i nie umiemy tego naprawić to wystarczy zglosić problem i zrobią to za nas [z malymi wyjątkami] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2007 Anrede /Herr - Facet Titel - wpisujesz jak masz jakis tytuł np.: "Sir" James Bond Vorname - Imię Nachname - Nazwisko Geburtsdatum - Data urodzin Adresse - Adres noch Adresse - j.w. PLZ - kod pocztowy Ort - miasto Telefon - telefon do wujka Telefax - fax do cioci E-Mail - email do krystyny z gazowni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yogi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2007 a w tym? Register-Nummer Ust-ID-Nummer Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2007 a w tym? Register-Nummer Ust-ID-Nummer a widzisz tam gwiazdki? czyli nie musisz tego uzupełniac... to jest dla aktualnych klientow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yogi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2007 Gültig bis Monat * Jahr * Jeszcze to przy karcie kredytowej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2007 Gültig bis Monat * Jahr * Jeszcze to przy karcie kredytowej. Pewnie wazna do miesiaca / roku? Czy naprawde tak ciezko sie domyslic? Poza tym nawet jak sie domyslic nie potrafisz to w necie masz pelno slownikow... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yogi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2007 Register-Nummer Ust-ID-Nummer Nur bei nicht-deutschen Firmen innerhalb der EU czyli: Only at non-German companies within the European Union To chyba mnie dotyczy no nie? Jestem firmą poza niemcami w uni europejskiej , moze tutaj regon i nip podac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2007 Register-NummerUst-ID-Nummer Nur bei nicht-deutschen Firmen innerhalb der EU czyli: Only at non-German companies within the European Union To chyba mnie dotyczy no nie? Jestem firmą poza niemcami w uni europejskiej , moze tutaj regon i nip podac? tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach