Alienscum 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2007 Witam! Szukam hostingu na nową stronę Mam konto w i365 ale nie satysfakcjonuje mnie szybkość serwerów (notorycznie przeciążony, server load powyżej 10 - standard) (150 zł w błoto) Stronka oparta o: Joomla + forum Vb, połączone skryptem, w ten sposób że vb zarządza użytkownikami Stronka dopiero startuje, więc na pewno obciążenie nie będzie wielkie, ale chciałbym mieć 1 baza mysql (2 byłoby optymalnie) 20 GB transferu miesięcznie z możliwością poszerzenia 1 GB miejsca na serwerze (prawdopodobnie użyte będzie mniej więcej do 100 MB, na początku do 20MB) Chcę aby serwer był stabilny i w miarę szybki. Co mi możecie poradzić - aha budżet to ok 150 zł rocznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2007 Witam!Szukam hostingu na nową stronę Mam konto w i365 ale nie satysfakcjonuje mnie szybkość serwerów (notorycznie przeciążony, server load powyżej 10 - standard) (150 zł w błoto) Stronka oparta o: Joomla + forum Vb, połączone skryptem, w ten sposób że vb zarządza użytkownikami Stronka dopiero startuje, więc na pewno obciążenie nie będzie wielkie, ale chciałbym mieć 1 baza mysql (2 byłoby optymalnie) 20 GB transferu miesięcznie z możliwością poszerzenia 1 GB miejsca na serwerze (prawdopodobnie użyte będzie mniej więcej do 100 MB, na początku do 20MB) Chcę aby serwer był stabilny i w miarę szybki. Co mi możecie poradzić - aha budżet to ok 150 zł rocznie. Pakiet starter 1gb/20gb za 105zł/rok netto. www.prohost.pl Wieloprocesorowe serwery z najszybszymi dyskami scsi/raid Zapraszam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szirok 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2007 moze zainteresuje Cie "pakiet dla wymagajacych" w Proste.pl Proste.pl-Pakiet dla wymagajacych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ELff 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2007 blink.pl ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vilgefortz 75 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2007 Wieloprocesorowe serwery z najszybszymi dyskami scsi/raid Napisz jakies szczegoly na ten temat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2007 Wieloprocesorowe serwery z najszybszymi dyskami scsi/raid Napisz jakies szczegoly na ten temat. Od 2x xeony dual core ht do 2x woodcrest. Dyski scsi 15000 rpm z raid1 i raid10. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2007 Od 2x xeony dual core ht do 2x woodcrest.Dyski scsi 15000 rpm z raid1 i raid10. Zapomiales dodac ze serwerownia w USA i ping ··200ms Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2007 Od 2x xeony dual core ht do 2x woodcrest.Dyski scsi 15000 rpm z raid1 i raid10. Zapomiales dodac ze serwerownia w USA i ping ··200ms No i co że w usa. To forum jest w polsce a ładuje się o jakies 3 sekundy wolniej niż które hostujemy w usa. Przykład http://tarzantheseries.net/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysztofgda 46 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2007 No i co że w usa. To forum jest w polsce a ładuje się o jakies 3 sekundy wolniej niż które hostujemy w usa.Przykład http://tarzantheseries.net/ Nie przesadzasz ? WHT chodzi calkiem przyzowoicie tj. nigdy nie widzialm aby ladowalo sie AŻ 3 sek. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2007 e tam, mi się to forum wczytuje momentalnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2007 No u mnie na 2mbit DLSu tepsy sie otwiera to forum około 3-4 sekund każda podstrona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach