Bart Wilde 0 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2007 Ale gazz = ogien...to nie za dobre rozwiazanie. To ja juz chyba zdecyduje sie na Beduinow, oni wody nie beda marnowac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2007 Nie słyszałeś o gaszeniu gazem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
irvinek 4 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2007 "Mark~" Myślał pewnie o gazie ziemnym ,a nie o obojętnym ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2007 No nie, moje rozważania o gazowni nie były aż tak śmiałe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2007 najlepsza temperatura to 19 stopni... 21?? Przy takiej wzywamy serwisantow... Ale gdzie taka temperatura? Wiesz, ze w serwerowni moga byc kilkustopniowe roznice temperatur w zaleznosci od miejsca (przed szafa, za szafa, w srodku na gorze szafy, w srodku na dole szafy, itd)? Myslisz, ze wszedzie, w kazdym miejscu da sie uzyskac temperature na takim samym poziomie? pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2007 Myslisz, ze wszedzie, w kazdym miejscu da sie uzyskac temperature na takim samym poziomie? W ramach czepiania sie (ostatnio jakos na forum ucichlo, wiec musze Ciebie ) - da sie.Oczywiscie mowa tu o sytuacji ekstremalnej (doslownie), ale zawsze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2007 W ramach czepiania sie (ostatnio jakos na forum ucichlo, wiec musze Ciebie ) - da sie.Oczywiscie mowa tu o sytuacji ekstremalnej (doslownie), ale zawsze Mialem dzisiaj "przyjemnosc" byc ze 3h w pomieszczeniu gdzie stala m.in. szafa z kilkunastoma w miare nowymi dellami. Azur z przodu i azur z tylu szafy. Na przodzie szafy temp. byla zdrowo ponizej 20 stopni, z tylu szafy bylo z 25 minimum. Nie mam zielonego pojecia jak ktos chce zrobic, zeby w takim przypadku z tylu byla podobna temperatura jak z przodu Wiem, ze mozna by zimne powietrze wtlaczac dolem do szafy (wejscie przez podloge techniczna), szafe miec zamknieta (bez azuru) a na gorze szafy wentylatory zeby dodatkowo wyciagaly powietrze. Ale jezeli do takiej szafy wtloczymy zalozmy te 19 stopni to i tak nie ma szans, zeby na gorze tez bylo tyle... pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2007 (ciach)Zawsze mozna wszystko zmrozic Oczywiscie temperatura bedzie sie wtedy znacznie roznila od polecanych 19 stopni ale bedzie wszedzie rowno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2007 Zawsze mozna wszystko zmrozic Oczywiscie temperatura bedzie sie wtedy znacznie roznila od polecanych 19 stopni ale bedzie wszedzie rowno hehe, no tak, polecana to nie znaczy wymagana... dobra, juz czas na logout na dzisiaj - dobranoc pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2007 dobranoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bart Wilde 0 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2007 No nie, moje rozważania o gazowni nie były aż tak śmiałe A ja troche popuscilem wodze fantazji. Tak slyszalem o gaszeniu CO2 bo za kazdym razem jak wchodze do serwerowni i widze ta naklejke, ze w razie pozaru nalezy uciekac z serwerowni, inaczej mozna sie udusic przyprawia mnie o dreszcz Oczywiscie mowa tu o sytuacji ekstremalnej (doslownie), ale zawsze Oczywiscie ze sie da. Nie przy uzyciu oczywiscie "domowych" klimatyzatorow, tylko tych lepszych z kierunkowymi dmuchawami. Wazne jest tylko jedno. Jezeli zauwazysz podczas wycieczki w serwerowni odwrocony krzyz na szyji admina, lub piora pod serwerem- przenos serwer Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2007 CO2 to nie jest najlepszy wybór, ale jakby co to faktycznie uciekać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach