vantes 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2007 Czy istnieje możliwość dotarcia (oczywiście poza krokami prawnymi które i tak podejmiemy) do danych abonenta domeny, jeśli tan zatrzegł je i ukrywa tylko pod numerem klienta w ogólnodostępnej bazie NASKU ?? A po co mi to wiedzieć: mam serwis www.fotoo.pl - i dziś przez pomyłkę źle wpisałem jedną literkę i wszedłem na footo .pl... lekko się zdziwiłem bo ktoś ewidentnie skopiował mój serwis. Do tego na 100% nie ma licencji na skrypt (którą my mamy) Kurcze takiej sytuacji jeszcze nie miałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2007 Operator Ci nie udostępni, więc musisz zgłosić na policję i dopiero im zostaną przedstawione dane posiadacza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vantes 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2007 zważywszy na wartość mojego serwisu to mi się srednio opłaca... ale chętnie przytarł bym nosa temu komuś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2007 To napisz do firmy utrzymującej witrynę. Ja wielokrotnie pisałem w sprawach znacznie lżejszych i spokojnie można to załatwić. Napisz do netartu i wyjaśnij sprawę. Oczywiście musisz zabrzmieć przekonywująco... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2007 Sprawa jest ewidentna w serwisie jest ten sam kod źródłowy. Chyba że jest to jakiś gotowiec. Prokuratura jeśli jest sprawna w twoim mieście to może ci pomóc. function creport(addon) { var agree=confirm("Jestes pewien ze chcesz zglosic ten komentarz?"); if (agree){ window.open('http://fotoo.pl/hosting-zdjec/creport.php'+addon, 'Report', 'toolbar=0,scrollbars=0,location=0,statusbar=0,menubar=0,resizable=0,width=450,height=300,left = 50,top = 209'); }} function creport(addon) { var agree=confirm("Jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz do moderatora?"); if (agree){ window.open('http://footo.pl//creport.php'+addon, 'Report', 'toolbar=0,scrollbars=0,location=0,statusbar=0,menubar=0,resizable=0,width=450,height=300,left = 50,top = 209'); }} Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2007 Napisz do netartu jakiegoś ładnego maila i będzie po sprawie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vantes 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2007 Tutaj akurat kupiliśmy skrypt i zmodyfikowaliśmy... Co nie zmienia faktu że kontaktowałem się z autorem skryptu i nie sprzedawał on licencji na domene footo :/ Ja tylko chciałem dotrzeć do autora, ale on skutecznie sie przed tym broni... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2007 Powtórzę trzeci raz: uderzaj od razu do nazwa.pl - po co masz w ogóle gadać z właścicielem strony? Piszesz do netartu list, że tu a tu stwierdzono kradzież skryptu i nielegalną kopię serwisu i w związku z tym żądasz natychmiastowej blokady konta użytkownika. Bez żadnych "zauważyłem", "chciałbym prosić", "czy moglibyście" tylko bezpośrednio i stanowczo. Oczywiście kulturalnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vantes 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2007 ok dzięki o reakcji NetArtu nieomieszkam poinformować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2007 Gość domenę ma w home a serwer (http://mcs.nazwa.pl/) w netarcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
apze 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2007 Już widzę jak Netart blokuje komuś serwer bo ktoś ma "ale". Dane abonenta udostepnia rejestrator tylko za zgodą abonenta. Lub NASK jezeli masz zamiar wytoczyć sprawę i zglosisz się z tym do nich. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2007 Oczywiście, że blokuje i nie dlatego, że ktoś ma "ale" tylko dlatego że klient jest złodziejem. Nie jednen szczeniacki sajt już poszedł do piachu np. z powodu jednego tekstu skopiowanego ode mnie. Trzeba tylko umieć napisać co trzeba. Z netartem też bez problemu, kilka dni blokady konta aż do usunięcia materiałów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2007 @vantes może od razu podaruj sobie emaile i twórz odpowiednie pismo na papierze i wysyłaj listem poleconym i potwierdzeniem odbioru... chyba nie muszę tłumaczyć ile sama forma przekazu zmienia? PS. nie wiem czemu ale przypomina mi się w tym wątku "szybkość" działania "Abuse home.pl" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2007 @Adrian, jak definiujesz szybkość punktu nieistniejącego w przestrzeni? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2007 @shive jak wypije dobrą flaszke to możemy o tym tak na poważnie porozmawiać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach