mlyn3k 0 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2007 witam, chce brac dedyka pod servery gier i pod servy www http://hetzner.de/rootserver_en.html zastanawiam sie nad dwoma najdrozszymi ofertami.. w sumie lacze 100 mb czy 1gb nie robi mi roznicy (servy zjedza w sumie moze z 10 mb + plus www iles tam..) to co dla mnie jest istotne to procek.. ta ostatnia oferta jest prawie dwa razy drozsza od poprzedniej.. i nie wiem czy jest w ogole oplacalna jesli patrzec na cpu.. nie znam sie niestety na procach wiec moze ktos podpowie chocby na oko o ile taki amd operon 1218 jest lepszy od amd athlona 64 x2 4200+? 50 % 100% wieciej? mniej? a moze jesli juz mam parcie na drozszy server to lepiej wziac te dwa tansze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2007 U mnie google działa, więc spokojnie byś znalazł informacje o procesorach... Porównywać Athlona do Opterona to jak Pentium 4 do Xeona. Oczywiste, że ten drugi jest szybszy. Zawsze możesz poszukać benchmarków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mlyn3k 0 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2007 przyznaje ze troche szukalem i nie znalazlem niczego co by mnie zadowolilo :< Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marteen 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2007 jeśli chcesz na tym serwerze stawiać serwery gier to raczej popatrz na pingi, bo nikt nie będzie grał na 100-200ms (no chyba, że jakiś MMORPG ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2007 Jakieś wyjątkowo badziewne masz to neo skoro pingi po 100-200ms. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marteen 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2007 Jakieś wyjątkowo badziewne masz to neo skoro pingi po 100-200ms. Chodziło mi raczej o "jakość serwera gier" jako zależność od jakości jego łącz, bo co z tego jak ktoś kupi wypasiony serwer nie sprawdzając wcześniej pingów i nikt nie będzie chciał kupić ani jednego slota do hetznera mam akurat ~48 ms więc jest dobrze , a do www.probe-networks.de juz ~77ms a są w tym samym mieście... inny przykład Szwecja - 88.80.2.19 - pakiety lecą przez Nowy Jork i Chicago - ping 180ms - można? , można B) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NiceMan 3 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2007 Z doświadczenia prawie rocznego z Hetzner. Aktualnie mam tam 2 dedyki i szykuje sie 3 Powiem tylko, że Pingi z Neostrady a ma ją niemal 90% Polaków ^^ są beznadziejne. Nie raz po prostu zanikają. Bywały okresy częstego zrywania połączeń ;/ No ale ogólnie ceny są bardzo niskie oraz Support jest rewelacyjny Hehe na tyle rewelacyjny, że sami ściągają mi na dedyka Triala Windowsa z neta i go instalują Ogólnie tak naprawdę Hostują niemal wszystkie systemy operacyjne więc nie ma problemu z postawieniem różnych gier itp Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2007 Tylko jaki jest sens stawianie gier, skoro sam mówisz, że pingi tam nie są zbyt rewelacyjne oi czesto skacza. Zresztą niski i stabilny ping do TPnetu maja juz tylko 2 serwerownie w Niemczech. Do tej pory najlepsze warunki miał netdirekt, teraz ma najgorsze kolo 300ms każdego dnia.. Nigdy nie byłem w hetzner, ale koszt instalacji nie jest przyciągajacy, wręcz odpychający. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marteen 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2007 nie wiem czy ta "druga" serwerownia to http://www.fastit.net/ , jak nie , to tam też są niskie pingi ( http://www.webtropia.com/ ) z TPSA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2007 wlasciwie to 3.. strato.de, oczywiscie FastIT.net, no i przypomnialo mi sie jeszcze ovh.pl.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach