Frogotten 0 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2004 Mam pytanie - w jakim stopniu taki cs czy moh:aa ( czy w co tam sie gra on -line ) przeciaza serwer ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2004 w takim, ze cale lacze jest zajete... No moze bez przesady. Ale licz sie z tym, ze jeden user moze potrzebowac pasma rzedu 200kb/s A co za tym idzie. 5vs5 i juz 2mbit zajete... Na 2mbitach to lagi beda... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dziadekx 0 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2004 Mialem serwer na debian woody duron 600 256 ramu hdd 60 gralo na nim max 8 osob (po lanie) i pracowal stabilnie tzn nie byl obciazony a odnosni lacza to lamacz jestes w bledzie nigdy user nie bedzie potrzbowal takiego pasma max 11 kilobajtow sprawdzone na mrtg jesli chodzi o csa wazny jest szybki przesyl brak lagow 1 MB spokonie wystarczy do gry ok 12 osob. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
radom 0 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2004 Mam pytanie - w jakim stopniu taki cs czy moh:aa ( czy w co tam sie gra on -line ) przeciaza serwer ? na cs'a szykuj dobra maszyne, bo taki server cs'a + 15-20 osob naprawde zjada zasoby gdy ja gram w cs'a, jako client, zajmuje mi ok 4-5kb/s pasma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frogotten 0 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2004 Cos a'la: PIV 2.6, 1 GB RAM-u na laczu 100 mb/s ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
APZ 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 6, 2004 www.pifpaf.pl www.gamesnet.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
irvinek 4 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2004 Mialem serwer na debian woody duron 600 256 ramu hdd 60 gralo na nim max 8 osob (po lanie) i pracowal stabilnie tzn nie byl obciazony a odnosni lacza to lamacz jestes w bledzie nigdy user nie bedzie potrzbowal takiego pasma max 11 kilobajtow sprawdzone na mrtg jesli chodzi o csa wazny jest szybki przesyl brak lagow 1 MB spokonie wystarczy do gry ok 12 osob. omg ale noobek z ciebie ja na 400mhz zalozylem i bylo 15+ gosci i nic niebylo lagow. na lanie nic łacza nie przeciaza .... :-D to co ty wiesz ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xXx 0 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2005 A co za tym idzie. 5vs5 i juz 2mbit zajete...Na 2mbitach to lagi beda... ahaha ale teraz to palnełeś !!! Ja mam serwer 16 slotów(Celeron 1GHZ,512mb pamięci) który stoi na łączu 1mb Polpaka tpsa i ping(przy całkowitym zapełnieniu serwera) wacha się od 30 do 70 max...zero choke i zero loos. Dodam że chodzi mi o serwer Counter-Strike 1.6 Masz tu linka do dokładnego opisu wymagań serwera: http://www.board.counter-strike.pl/viewtop...opic.php?t=1483 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach