Allen 0 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2007 Witam wszystkich, Szukam hostingu, który mógłby mi zapewnić bardzo dobre warunki użytkowania, stabilną i możliwie max. bezawaryjną pracę, bardzo dobry support. Obecny stan wortalu i forum dyskusyjnego łącznie: ~ok. 45tyś Unique IP/m-c ~ok 65tyś. wizyt/m-c ~ok. 220tyś. odsł/m-c Przyrost miesięczny na poziomie ok. 10-12% - bez specjalnej promocji w ciągu ostatnich 4-5 miesięcy. W głównej mierze ruch generuje forum dyskusyjne (ponad 140tyś.postów, 12tyś. wątków) i promocja za pośrednictwem samych użytkowników, forum oparte o skrypt vBulletin. Transfer danych: 1-1,2GB/dzień Zajmowane miejsce na HDD: ok. 700MB Baza danych: MySQL, ok. 240MB Obecne bazę danych wykorzystuje tylko forum. W najbliższym czasie nastąpi migracja wortalu z plików na skrypt Drupal (na MySQL DB) i znaczy wzrost aktywności samego wortalu w całym przedsięwzięciu (newsy, artykuły, poradniki, itd.). Plików nie przewiduję hostować, jednakże chcę również rozwinąć moduł galerii (złączony z vBulletin). To może być zbyt mocna dawka dla obecnego serwera. Na forum przesiaduje obecnie w ciągu dnia średnio 160-300 osób w danej chwili (użytkownicy + goście + wyszukiwarki). Zastanawiam się, czy wirtualny serwer pociągnie jeszcze wortal i forum, czy raczej muszę szukać dedykowanych rozwiązań Minimalnie celowałbym w: - 2GB danych na HDD (na początek, z możliwością rozszerzenia) - roczny transfer co najmniej 600-800GB - co najmniej 2-3 bazy danych - mod_rewrite, cgi, php 4 oraz ew. 5., MySQL możliwie najnowszy - nieograniczony limit subdomen, emaili - zaawansowany CPanel, najlepiej z możliwością limitowania pojemności maili oraz z statystyki zużycia przestrzeni dyskowej i DB. - możliwie tani dostawca, do ok. 700zł rocznie. Poza tym stabilność, max. bezawaryjność, b.dobry support 24/7. Przeglądałem oferty IQ, Blink, Proste, Progreso - celując raczej w wyższe opcje. Proszę o poradę. Ewentualnie jestem chętny do negocjacji indywidualnych warunków hostingowych, zawsze można się dogadać. Z góry dziękuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2007 do tej listy dorzuc kei.pl z ich platforma e-biznes: http://kei.pl/?stronka=plat/platformy chyba bedziesz musial z tego skorzystac bo wymienione hostingi przez Ciebie sa jak najbardziej sprawdzone ale mozesz je zajezdzic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magdalena Bętkowska 0 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2007 Witam, wydaje mi sie ze lepsza będzie jednak oferta SISCO http://www.sisco.com.pl/hosting.html jak będziesz miał jakieś pytania dotyczące Naszej oferty to zapraszam na pw Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach