bartek24m 0 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2007 witam zastanawiam sie czy ten serwer http://www.ovh.pl/produkty/eg.xml pociągnie mi www.clubbers.pl; lol2.pl; hs.pl prosze zerknijcie i powiedzcie co sadzicie otym serwerze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2007 Bo oczywiście mamy szklaną kulę która nam powie dokładnie jaki ruch i load robią nikomu nieznane serwisy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mrd 0 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2007 Nie wiem czy "pociagnie", bo nie przedstawiles zadnych statów. Masz jakies staty mysql'a dla tych serwisów? 100 userów online to nie jest jeszcze tak tragicznie, popracuj nad optymalizacja. A zamiast tego z OVH lepszy bylby DS 9000 z hetzner.de Pozdr. ;> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartek24m 0 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2007 clubbers pl jest obecnie na p4 2x 3,0ghz 1 gb ram dyski pata i prosze zobaczyć generuje okołó 1,6 mln hitsów na dzień baza my sql to 500 mb dziennie powstaje 2000 postów / 200 tematów mamy sporo modyfikacji jak shoutbox lol2.pl tez nieźle generuje około 160 000 znajduje sie obecnie na jakims celeronie 2,4 ghz 1 gb ram i jakos tez ciagnie moze tak powiedzcie mi czy ten intel core 1,6 2x jest lepszy niz intel pentium4 3,4 duron 3,6 czy tzreba temu dedykowi wiecej ramu ? czy moze wieksza przepustowosc bo ma tylko 20 mb ( tylko pliki jpg i php i swf beda ciagniete z serwera ) Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mrd 0 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2007 Stanowczo za malo RAMu, zainteresuj się hetznerem (ds9000). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach