Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2007 Witam serdecznie, chciałbym się zapytać czy dostane jakies oprogramowanie dzięki któremu będe widział jakie konto gfeneruje jakie obciązenie procesora, zuzycie ramu i łacza. Obecnie mam vhcs2-a i nic tam takiego nie ma. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2007 W jednym wielkim skrócie: - konfiguracja PHP via "fcgi" (suExec, suPHP,...) aby skrypty php uruchamiane były na prawach użytkownika danego konta, a nie na jednym "apache" - polecenie top pokazuje Ci jacy użytkownicy zabierają najwięcej % zasobów oraz skrypty analizujące pliki logów np: mysql-slow-query jakich użytkowników zapytania trwają więcej niż x ustawionych sekund a my.cnf To po winno dać Ci do myślenia na sam początek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2007 wiem ze w whm takie coś jest bo mam na innym serwerze.... korzystając z okazji mam jeszcze jedno pytanie od czego zalezy się szybkosc generowania stron? Bo u mnie jakies anomalia wystepują,(pisze teraz o forach) forum któro wczoraj generowało się 0,17s dzisiaj generuje się 0,03s a drugie forum któro wczoraj generowało sie 0,4s dzisiaj generuje się az 0,12. Od czego to zalezy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2007 Choćby od obciążenia eskuela i całego systemu ? Pomyśl trochę logicznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2007 No tak ale system ma zerowe obciązenie więc wydaje mi się to dziwne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach