Gość d4nny89 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 Nie wyjeżdżajcie z tym, że serwis na Wordpress jest w stanie ładować się kilka, a czasem nawet kilkanaście sekund. Jak instalujecie jakieś komercyjne gówno, doi tego pewnie niepoprawnie to nie miejcie później pretensji. Ja używałem różnych skryptów na serwerze netmarku i nigdy nie zaobserowałem najmniejszego problemu. Wkurza mnie tylko wygląd panelu i praca w nim. Kiedy zmienicie ten beznadziejny panel ? Zauważyłem, że większośc tanich hostingów ma takie denne panele... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2011 Nie wiem w jaki sposób można niepoprawnie zainstalować wordpressa na serwerze, ale to pomijam. Tak czy inaczej, na moment (i wcześniej) pisania pierwszego posta w tym temacie dodanie czegokolwiek na stronę graniczyło z niemożliwością, co potwierdzały wyniki róznego rodzaju niezależnych skryptów. Póki co jest ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
phphp 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2011 Ja właśnie rozglądam się za innym hostingiem. Strona ładuje się coraz wolniej, coraz częściej w ogóle niedostępna, coraz częściej ktoś zgłasza że wróciły wysłane do mnie maile. BOK potrafi na zgłoszenie odpowiadać tydzień albo w ogóle po cichu zamknąć jako rozwiązane (chociaż nie jest rozwiązane). Jak się uporają z problemami to chętnie wrócę bo poza tymi (uciążliwymi) szczegółami wszystko jest super. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nSpace 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2011 Dlaczego Pan kłamie ? W dniu dzisiejszym napisał Pan zgłoszenie o godzinie 9:36 i otrzymał Pan odpowiedź o godzinie 9:45. Pracownik poprosił Pana o przesłanie zwrotek jakie Pan otrzymuje aby zdiagnozować problem. Zwrotek Pan nie przesłał więc w jaki sposób mamy Panu pomóc i sprawdzić gdzie leży problem ? Ostatnie wcześniejsze zgłoszenie wysłał Pan 30 Września 2010 i otrzymał Pan na to zgłoszenie także odpowiedź. Został Pan poproszony także o adresy stron internetowych, które według Państwa działają wolniej. Także brak odpowiedzi. Traktujmy się poważnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
phphp 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2011 (edytowany) Szanowny Panie! Nie mówię o dzisiejszym zgłoszeniu - napisałem je do działu handlowego zamiast do technicznego, gdyż kontakt z działem technicznym przy okazji wcześniejszych zgłoszeń był taki jak opisałem. Powtarzam: od czasu do czasu następują "przycięcia" serwera, strona ładuje się ponad 20s zamiast max. 2, występują błędy serwera (Internal Server Error), a maile wysyłane do nas od klientów czasem są zwracane (kto wie o ilu "zwrotkach" nie wiemy? - ktoś napisał, mail wrócił z błędem - i się zniechęcił). Pańskie zaczęcie wypowiedzi od oskarżenia mnie o kłamstwo - pozostawię bez komentarza. PS: Problemy i chwilowe awarie występują raczej wszędzie, ale kontakt z Państwa obsługą był tylko niepotrzebną kroplą goryczy. Dzisiaj (po otrzymaniu kolejnych sygnałów o niedostarczonych mailach) podjęliśmy decyzję o zmianie hostingu - ale najpierw skontaktowaliśmy się z Państwem pytając czy macie Państwo plan poprawy sytuacji/usunięcia usterek. Standardowa Państwa odpowiedź (dzisiaj błyskawiczna!) - początek łańcuszka, na końcu którego jest "proszę się skontaktować z Działem Technicznym innej firmy / to nie nasza wina / zamknięcie zgłoszenia" - tylko nas utwierdziła w naszej decyzji. Edytowano Czerwiec 3, 2011 przez phphp (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2011 A czy czasem owe niedocierające maile to nie były z serwerów o2.pl wysyłane? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nSpace 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2011 A czy czasem owe niedocierające maile to nie były z serwerów o2.pl wysyłane? W tym właśnie problem, że nie wiemy Pan zgłasza problem lecz nie potrafi udzielić podstawowej informacji. Gdzie tu logika ? PS: Problemy i chwilowe awarie występują raczej wszędzie, ale kontakt z Państwa obsługą był tylko niepotrzebną kroplą goryczy. Dzisiaj (po otrzymaniu kolejnych sygnałów o niedostarczonych mailach) podjęliśmy decyzję o zmianie hostingu - ale najpierw skontaktowaliśmy się z Państwem pytając czy macie Państwo plan poprawy sytuacji/usunięcia usterek. Standardowa Państwa odpowiedź (dzisiaj błyskawiczna!) - początek łańcuszka, na końcu którego jest "proszę się skontaktować z Działem Technicznym innej firmy / to nie nasza wina / zamknięcie zgłoszenia" - tylko nas utwierdziła w naszej decyzji. Dokładnie 242 dni minęło od zgłoszenia w którym wysłał Pan wiadomość do interii a ta zwróciła Panu błąd: Diagnostic-Code: X-Postfix; unknown user Dziś zgłosił Pan, że wiadomości do Państwa nie docierają i Państwo nie mogą wysyłać wiadomości. Pracownik poprosił o podanie konkretnych informacji, zwrotki adresy itd. Pracownik NIE NAPISAŁ Panu: "proszę się skontaktować z Działem Technicznym innej firmy / to nie nasza wina / zamknięcie zgłoszenia" Jest to kolejne kłamstwo. Wciąż oczekuję na kontakt z naszym działem technicznym. Jestem w stanie przyjąć każdą krytykę ( nikt nie jest doskonały ) lecz proszę pisać prawdę i przede wszystkim udzielić nam informacji na podstawie których będziemy mogli Panu pomóc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
phphp 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 21, 2011 Witam, Po pierwsze uprzejmie ponownie proszę aby nie oskarżał mnie Pan o kłamstwo. Państwa BOK: 1) odsyłał nas do innych BOK, 2) odpowiadał długo 3) zamykał samowolnie tickety - i tak to wygląda z naszej strony. Nie mam zamiaru się z Panem bawić w przepychanki, gdyż - jak Pan zapewne wie - właśnie kończymy przerzucać wszystko do innej firmy. Pomimo Pana niemiłych komentarzy na tym forum, powtarzam - miło wspominam netmark, niestety biznes to biznes i znikająca strona z sieci czy niedochodzące maile są - z naszego punktu widzenia - niedpouszczalne. Nadal jednak polecamy mniej wymagającym klientom Państwa hosting jako tani i szybki. Proszę tego nie zepsuć kolejną osobistą uwagą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maber 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2011 Właśnie zakończyłem dwuletnią współpracę z firmą Netmark. Miałem tam wykupiony najmniejszy serwer Micro. Generalnie - hostowanie www bez większych uwag, czasem się coś sypnęło, ale sprawnie przywracano, zatem mogę z czystym sumieniem polecić. Reakcja Działu Technicznego na ustawione tickety zwykle szybka, niekiedy wręcz natychmiastowa Jednak odnoszę wrażenie, że nie tak solidna jak niegdyś, gdy Dział Techniczny reprezentował Pan Rafał Krzysztoń - wówczas był "szwajcarski zegarek" problem był drążony do rozwiązania, a tickety elegancko zmieniały status na zamknięte. Pan Paweł Zieliński (zapewne) też kiedyś posiądzie takie umiejętności. Dla odmiany nie polecam poczty w Netmark. Serwer pocztowy z którego korzystaliśmy zbyt często bywał niestabilny, często (szczególnie ostatnio) nie można było pobrać lub wysłać poczty. Wielokrotne monity w tej sprawie kończyły się odp. typu "...Serwer pocztowy działa aktualnie bez najmniejszych problemów...." i tyle. Ponieważ sytuacja nie zmieniała się postanowiłem zrezygnować z usług firmy Netmark. Reasumując pod wirtualny serwerek www z czystym sumieniem polecam wszystkim którzy nie mają zamiaru korzystać z poczty. Poczty via Netmark nie polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2011 Moduł dodawania opinii o firmie: http://www.webhostingtalk.pl/opinie/dodaj_opinie/180-netmark-pl/ Profil firmy: http://www.webhostingtalk.pl/katalog/firma/180-netmark-pl/ Dyskusje o ofercie i firmie: http://www.webhostingtalk.pl/topic/34279-dyskusje-netmarkpl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach