Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2007 Witam serdecznie, w poniedziałek dokonuje zamówienia na poniższy serwer, moje pytanie brzmi czy uciągnie on hosting for z 550 forami(jak na razie, pewnie 10% tego jest używana), na wszystkich forach jest Liczba użytkowników: 8480 Liczba postów: 47456 są to fora by przemo. Nastepny serwis to strona postawiona na php-nuke + forum by przemo( Nasi użytkownicy napisali 42326 postów, tematów 7346 Mamy 3439 zarejestrowanych użytkowników) stronka ma okolo 400 unikalnych odwiedzin do tego kilka stronek w joomla i innych podobnych skryptach. Konfig serwera: Intel Celeron 2400 512mb ram nie wiem jaki dysk Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Luty 9, 2007 Ale "wydajna" konfiguracja w sam raz pod tak "wydajne" skrypty. ps. dokup dobra gaśnice w razie czego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2007 Zamiast udzielić odpowiedniej odpowiedzi to piszesz nie na temat, mogłeś napisać ze config jest zły i co w nim poprawić a nie takie teksty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exe 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2007 Co ty wymagasz od Intel Celeron 2400 :| , to nie są procki do serwerów według mnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Na okrągło jak rondo 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2007 for z 550 forami Intel Celeron 2400512mb ram Życze powodzenia... stronka ma okolo 400 unikalnych odwiedzin do tego kilka stronek w joomla i innych podobnych skryptach. Robisz akcję:"Zarzynamy serwer na maksa"? Ram'u więcej jakieś 2GB ram. Wydajny dysk.(nie myśl o dysku 160gb ata za 250zł ) I coś wydajniejszego nić celejron. Jeszcze zależy jakie masz moduły w przemie włączone. Bo jak te typu galeria i inne bycze to życze powodzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2007 W chwili obecnej hosting for jest na hostingu shared i nikt się do tego nie przyczepiał, więc jak to jest? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Luty 9, 2007 Zamiast udzielić odpowiedniej odpowiedzi No słuchaj podajesz tutaj sprzęt dobry na desktopa z dostępem do internetu i dziwisz się czemu tak wyglądała moja odpowiedź ? Ten sprzęt nie jest przystosowany do takiego przeznaczenia jakie ty planujesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2007 a jak bym się pozbył tego hostingu for to byłoby wtedy gites? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2007 a jak bym się pozbył tego hostingu for to byłoby wtedy gites?Wtedy tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2007 a jak bym się pozbył tego hostingu for to byłoby wtedy gites?Wtedy tak To dlaczego obecnie hostingodawca nie skarży sie na zbytnie obciążenie? Powtarzam ten hosting for jest na serwerze shared Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Luty 9, 2007 Może mają dobry klaster serwerowy i dbają o klienta, ale to do czasu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2007 To zaden klaster a zwykły jeden serwer Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2007 To zaden klaster a zwykły jeden serwer Mogą mieć mało klientów wiec narazie tolerują. Albo nie zjadasz dużo zasobów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2007 Mogę smiało powiedzieć ze klientów mają bardzo dużo ba czasami myślę ze mają za dużo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2007 To dlaczego obecnie hostingodawca nie skarży sie na zbytnie obciążenie? Powtarzam ten hosting for jest na serwerze sharedA co my? Wrozki? Spytaj swojego uslugodawcy, a nie nas. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exe 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2007 Powiem ci że mój były serwerek athlonik 3000+ i 1 GB ram robił cuda Może cud i u ciebie się stanie Jednak musiałem się przenieść z bólem serca (sentyment ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2007 Powiem ci że mój były serwerek athlonik 3000+ i 1 GB ram robił cuda Może cud i u ciebie się stanie Jednak musiałem się przenieść z bólem serca (sentyment ) Przeniosłeś się na coś silniejszego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exe 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2007 Oj musiałem, jednak cuda też mają swoje granice Teraz mam athlonik 3700+ i 2 GB ram PS. Tamten serwerek dźwigał 120 000 - 140 000 odsłon dziennie for przemo Powyżej 150 000 brał głębszy oddech (statystyki wg. google adsens) Chodziło bardziej o jakość for Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Art_ 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2007 hmm ja mam dedyka p3 1ghz ( który imo pewnie jest lepszy od tego celka ) 512 ramu .. i stary dysk 20 gb ... ( tak tak netdirekt ) i jedno forum phpbb by przemo + podstawowe usługi ( poczta etc. ) a w szczycie potrafi niezle przymulać ... wiec raczej wziął bym tak jak tu juz wiekszość powiedziała coś duzo mocniejszego ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Na okrągło jak rondo 0 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2007 mucha tymi odpowiedziami w każdym poście ża ma dużo klientów, jeden serwer wymagasz odpowiedzi że Ci powiemy: Tak! Starczy spokojnie, wpakuj jeszcze 50k for aby serwer miał 50% obciążenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2007 https://www.server4you.de/de/v/showplan.php?products=3 Czy to będzie lepsze od tego dedyka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
foo 0 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2007 to vps... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2007 Nie będzie. Jeśli chcesz hostować cos takiego zainwestuj w dedyka, a nie zapchanego VPSa w jednej z gorszych niemieckich firm. http://hetzner.de/rootserver.html - DS 5000 to minimum jeśli chcesz jeszcze rozwijać ten serwis, bo chyba nie ma sensu kupować serwera, po to, żeby zaraz potem trzeba było go znów zmienić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2007 wiem, rootDS od tego odpada php nuke i to forum (Nasi użytkownicy napisali 42326 postów, tematów 7346 Mamy 3439 zarejestrowanych użytkowników) co teraz o tym myślicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exe 0 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2007 Ale kombinujesz, wiem że kasa się liczy, ale jak coś taniego weźmiesz (vps lub coś ala s4u) to będziesz miał niezapomniane przygody z serwerem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach