szirok 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2007 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PIKeR 1 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2007 O WOW . Ile kosztuje tam kolokacja? OFFTOPIC: Fota cykana Siemensem CX65 lub jemu podobnym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
montee 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2007 "Jesteśmy prężnie rozwijającą się firmą hostingową. Nasze serwery ..." Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Litr 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2007 Chyba raczej te fotki nie dotycza "uslug" hostingowych. Raczej ktos sobie w piwnicy urzadzil mala serwerownie dla sieci osiedlowej (dostep do internetu). Router + serwer proxy, switch, ups'y nic poza tym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szirok 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2007 Chyba raczej te fotki nie dotycza "uslug" hostingowych. Raczej ktos sobie w piwnicy urzadzil mala serwerownie dla sieci osiedlowej (dostep do internetu). Router + serwer proxy, switch, ups'y nic poza tym. prawie zgadles. Serwerownia sieci osiedlowej ( ja + kumpel). Serwerownia przygotowana, z gory widoczny kran, ktory docelowo ma sluzyc do dostarczania wody, sluzacej do chlodzenia wodnego. Bulwy roslin, w przyszlosci jak podrosna beda wygluszaly halas wydobywajacy sie z serwerow, a grabie sluza do pielegnacji ziemi pod bulwy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2007 ladnie ale ja wole male co-nie-co w domciu bo odkad strazak sie zalamal jak zobaczyl zalana piwnice pod sufit to jakos im nie ufam wiec jak cos to w domciu np tak: http://www.stefandidak.com/office/ przyznac sie - ktorego to mieszkanko? :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zin 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2007 A ja myślałem, że to netdirekt ze swoimi tanimi serwerami :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2007 http://www.stefandidak.com/office/ przyznac sie - ktorego to mieszkanko? :> Za cztery lata będę miał podobnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2007 http://www.stefandidak.com/office/No kurcze, wiedziałem że ktoś puści zdjęcia mojego biura do sieci, hehe ! No a tak na poważnie to nie pogardził bym takim królestwem we własnym domostwie Nowoczesne Centrum Danych @szirok, aż boje się zapytać ile wydaliście na te najnowsze technologie, no i nie da się ukryć - na ten zaawansowany system klimatyzujący Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
irvinek 4 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2007 @Doopy wiesz Szirok wszystko obmyślił np (zamienienie taśmy izolacyjnej na gąbki ;] ) @Szirok w tym kartonie mieszka kot który pilnuje , aby gryzonie nie buszowały w sieci?. Hmm jeszcze takiej innowacji nie widziałem serwery w puszkach po farbie ciekawe . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2007 @Doopy wiesz Szirok wszystko obmyślił np (zamienienie taśmy izolacyjnej na gąbki ;])to nie gabka tylko mech xDHmm jeszcze takiej innowacji nie widziałem serwery w puszkach po farbie ciekawe .w tych kublach jest zapasowy transfer Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Andrzej E. 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2007 Jakie macie łączę zestawione do tej serwerowni ?Chello?Neozdrade? Ułożyłem już slogan "Serwery dedykowane w cenie prądu!". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zin 0 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2007 Pies w tekturowym pudle zapewnia "zaawansowane systemy bezpieczenstwa" oraz "monitoring 24 h na dobe". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Litr 0 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2007 Chyba raczej te fotki nie dotycza "uslug" hostingowych. Raczej ktos sobie w piwnicy urzadzil mala serwerownie dla sieci osiedlowej (dostep do internetu). Router + serwer proxy, switch, ups'y nic poza tym. prawie zgadles. Serwerownia sieci osiedlowej ( ja + kumpel). [...] Jak to prawie (robi duza roznice), przeciez dokladnie trafilem co to jest. Poza tym widzialem juz na wlasne oczy kilka takich osiedlowych sewerowni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exe 0 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2007 A ja tylko pochwale ludzi którzy to postawili Takim małym kosztem a taki efekt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2007 ja bym zainwestowal w naturalne akumulatory kilkanascie kilo owocow polaczone kiloma kabelkami i mamy drugiego niezaleznego dostawce pradu :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
irvinek 4 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2007 ja bym zainwestowal w naturalne akumulatory kilkanascie kilo owocow polaczone kiloma kabelkami i mamy drugiego niezaleznego dostawce pradu :] Chciałeś chyba powiedzieć korzeniami albo innymi naturalnymi "łącznikami"? jak dorwę jakiś aparat to cyknę sobie kilka zdjęć mojej serwerowni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ramze5 0 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2007 Nic nie mam do takich 'serwerowni' Jezeli sa one dla wlasnych potrzeb to czemu nie Gorzej, jak wlasciicelem tej serwerowni jest jakas firma hostingowa Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
foo 0 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2007 A ja sugeruję małe porządki w serwerowni, np. wycieczke z tymi kartonami do pobliskiego kontenera:) BTW, KVM jest? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Luty 3, 2007 Wiesz ile kvm kosztuje ? Max co tam jest to zarzadany switch Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
irvinek 4 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2007 A ja sugeruję małe porządki w serwerowni, np. wycieczke z tymi kartonami do pobliskiego kontenera:)BTW, KVM jest? Nie wziąłeś pod uwagi ,że ta "serwerownia" to kontener? Po co KVM ? przecież jest ssh ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Litr 0 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2007 Na Trzepak.pl zobaczycie multum podobnych fotek. Dla mnie to zadna nowosc - widzialem wiele routerow, ktore w piwnicach wisialy doslowanie na "gwozdziach". Takie jest life, tak jest niekiedy realizowany osiedlowy dostep do internetu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2007 Mnie się to to duże na ostatnim zdjęciu podoba... to jakiś SUN? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szirok 0 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2007 widze, ze temat sie rozwinal rozwiewajac Wasze pytania: Rzeczywiscie nie ma KVMa Jest switch zarzadzalny firmy Compaq jakis niezarzadzalny switch essuo ups APC 1000 VA ( akumulatory 2x38AH) - podtrzyma cale "DC" okolo 3h. ups fideltronik 650 To "duze" to nie SUN, a Dell Poweredge 4300... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Litr 0 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2007 widze, ze temat sie rozwinal rozwiewajac Wasze pytania: Rzeczywiscie nie ma KVMa Jest switch zarzadzalny firmy Compaq jakis niezarzadzalny switch essuo ups APC 1000 VA ( akumulatory 2x38AH) - podtrzyma cale "DC" okolo 3h. ups fideltronik 650 To "duze" to nie SUN, a Dell Poweredge 4300... Jakie macie lacze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach