SektorB 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2007 Witam, Szukam skrypty lub strony, która monitoruje uptime serwera tzn. czas jaki serwer działa, a kiedy padał. Mam dziwne wrażenie, że kiedyś natrafiłem na stronę, która monitorowała uptime stron. Zakładało się chyba konto i podawało adres własnej strony, a skrypt na stronie co jakiś czas (badajże 60 sekund) sprawdzał czy strona jest dostępna. Jednak zapomniałem adresu. Czy ktoś zna może takie strony lub skrypty, które mogę zainstalować na serwerze ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2007 google -> uptime monitoring Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2007 hyperspin.com siteuptime.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SektorB 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2007 siteuptime.com Właśnie o coś takiego mi chodziło, dzięki PS. Czy ktoś korzystał z opcji Premium lub Advenced ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PeterSim 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2007 Host-Tracker - Monitoruje co 1/5/15/30/60 minut (za free) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2007 ja mam konto na http://www.sup.pl - monitoring co 5minut Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SektorB 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2007 Oferta sup.pl jest interesująca choć trochę mało informacji jest podanych. Czy ktoś jeszcze korzysta z oferty sup.pl i może podzielić się swoją opinią z innymi ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vantes 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2007 sup.pl Miałem u nich kiedyś konto. Skrypt spisuje się całkiem, całkiem... dla mnie problemem było to że leżał we francji i czasami przez to zakłamywał bo serwer działał a pokazywał że nie. Ogólnie polecam, choć jak skończył mi się abonament a zapomniałem hasła to do dzisiaj nie udało mi się skontaktować z nikim z serwisu... a było to niecały rok temu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2007 Oferta sup.pl jest interesująca choć trochę mało informacji jest podanych. Czy ktoś jeszcze korzysta z oferty sup.pl i może podzielić się swoją opinią z innymi ?? zobacz ostatni link z mojej stopki ja ogolnie polecam w 100%, zawsze pokazuje mi prawdziwe downtime'y. Chlopaki z progreso w pare sekund wymienili ostatnio switcha a sup.pl juz wylapal Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2007 ja ogolnie polecam w 100%, zawsze pokazuje mi prawdziwe downtime'y. Chlopaki z progreso w pare sekund wymienili ostatnio switcha a sup.pl juz wylapal Ale wylapal tylko dlatego, ze proba trafila akurat w te kilka sekund. Teoretycznie do serwera moglby co 4 minuty i 59 sekund byc podlaczany na sekunde kabel sieciowy, a i tak ten skrypt pokazywalby uptime 100% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vantes 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2007 ja ogolnie polecam w 100%, zawsze pokazuje mi prawdziwe downtime'y. Chlopaki z progreso w pare sekund wymienili ostatnio switcha a sup.pl juz wylapal Ale wylapal tylko dlatego, ze proba trafila akurat w te kilka sekund. Teoretycznie do serwera moglby co 4 minuty i 59 sekund byc podlaczany na sekunde kabel sieciowy, a i tak ten skrypt pokazywalby uptime 100% A myślisz ze za darmo to co ile będzie Ci monitorował porty ?? Monitoring co kilkadziesiąt sekund obciąża i myśle ze żaden darmowy taki serwis by się nie utrzymał... Po za tym Sup ma opcje co minutę i ja własnie taką miałem. Minuta wydaje mi się całkiem logiczna - bo nawet jeśli nie wyłapie szybkiego restartu to taka przerwa nie jest obciążająca dla klienta a może nawet i nie zauważalna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2007 sup.pl juz nie ma opcji 1minuta, minimalny czas to 5minut Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach