paffko 0 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2005 Czy wniosek o nim trzeba składać w US w miejscu swojego stałego zamieszakania, czy można to zrobić w dowolnym mieście? Dzieki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartos 0 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2005 w urzedzie skarbowym pod, ktory podlegasz z racji miejsca zameldowania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delfin 0 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2005 Wniosek NIP-1 składa się we właściwym dla siedziby firmy urzędzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stefan 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2005 Podepnę się pod ten temat. Chce robić strony na podstawie umowy o dzieło. Do tego potrzebuje NIP. We wniosku o NIP-3 jest rubryka: "Dane podmiotu, za pośrednictwem którego przekazywany jest formularz", a więc dane (NIP i nazwa) pracodawcy. Problem w tym, że nie mam pracodawcy, ponieważ do zawarcia umowy potrzebuje właśnie NIP... Prosiłbym o łopatologicze wyjeśnienie mi jak mogę dostać NIP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adx 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2005 We wniosku o NIP-3 jest rubryka: "Dane podmiotu, za pośrednictwem którego przekazywany jest formularz", a więc dane (NIP i nazwa) pracodawcy. Z tego co pamiętam to co Ciebie nie dotyczy zostawiasz puste... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stefan 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2005 No własnie nie wiem jak to jest - w skarbówce wyraźnie zaznaczyli, że jeśli chce NIP to musze mieć nazwe i pieczatke pracodawcy (w polu 69 formularza NIP-3 dla ścisłości ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adx 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2005 No własnie nie wiem jak to jest - w skarbówce wyraźnie zaznaczyli, że jeśli chce NIP to musze mieć nazwe i pieczatke pracodawcy (w polu 69 formularza NIP-3 dla ścisłości ) No to masz pecha. To trochę zależy od urzędu. Ja np. zostawiłem to puste, ale za to chcieli jakieś oświadczenie, w jakim celu wyrabiam NIP Przy NIP-3 urząd zależy od wpisanego miejsca zamieszkania, które nie musi pokrywać się z miejscem zameldowania, toteż zawsze masz pewien wybór Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stefan 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2005 Wielkie dzięki za podpowiedź - pójdę do drugiego urzędu i może tak uda mi się to jakoś załatwić. Pokombinuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach