shpyo 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2007 witam, od jakiegoś czasu szukam w miarę taniego i stabilnego konta www. Co mnie interesuje: - możilwość podpięcia domen - towrzenie subdomen - najnowsza wersja phpmyadmina - tworzenie własnych reguł .htaccess - php4 lub 5 - 1 baza mysql 50MB (z możliwością zwiększenia) - transfer 4-5GB / miesięcznie (z możliwością powiększenia) - dobry kontakt z adminem Na serwerze będzie postawiony serwis internetowy. Będzie na nim forum (nie phpBB tylko punBB). Cena jaka by mnie zadawalała około 40-60zł rocznie. Przeglądałem różne oferty, następnie czytałem opinie o firmach i zawsze pojawiały się po jakimś czasie problemy. Zależy mi na długo terminowej współpracy. Wiem, że tutaj są przedstawicie różnych firm, których nie koniecznie widać w 30 pierwszych wynikach google. za sugestie i pomoc w wyborze hostingu będę wdzięczny pozdr, Cichosz Piotr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exe 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2007 Proste.pl - dobra firma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2007 racja, tylko proste.pl P.S. Pisalem juz w tym temacie, kto mi skasowal posta ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2007 po raz trzeci - proste.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2007 iii sprzedane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2007 Proste.pl - dobra firma. racja, tylko proste.pl po raz trzeci - proste.pl iii sprzedane Ta cala sytuacja z proste przypomina mi sytuacje z przed ~roku, kiedy to wszyscy w ten sam sposob wychwalali avx i easyisp, a wiadomo jakiej jakosci sa teraz uslugi tych firm.Co ciekawe, oba w/w hostingi dzialaly na rynku sporo czasu zanim byly tutaj tak masowo polecane. proste jest stosunkowo nowa marka, a wiekszosc poleca ich tutaj jakby dzialali na rynku od lat. Wiem, ze IQ i proste maja tego samego wlasciciela. Ale na tym ich wspolne cechy sie chyba koncza dlatego wyciaganie opinii tylko na tej podstawie jest dla mnie szczerze powiedziawszy troche dziwne i naciagane. Problemy zaczynaja sie z czasem... (czego oczywiscie proste nie zycze ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szirok 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2007 Ta cala sytuacja z proste przypomina mi sytuacje z przed ~roku, kiedy to wszyscy w ten sam sposob wychwalali avx i easyisp, a wiadomo jakiej jakosci sa teraz uslugi tych firm.Co ciekawe, oba w/w hostingi dzialaly na rynku sporo czasu zanim byly tutaj tak masowo polecane. proste jest stosunkowo nowa marka, a wiekszosc poleca ich tutaj jakby dzialali na rynku od lat. Wiem, ze IQ i proste maja tego samego wlasciciela. Ale na tym ich wspolne cechy sie chyba koncza dlatego wyciaganie opinii tylko na tej podstawie jest dla mnie szczerze powiedziawszy troche dziwne i naciagane. Problemy zaczynaja sie z czasem... (czego oczywiscie proste nie zycze ) problemy zaczynaja sie jak usluga jest zle zarzadzana i ceny sa zle skalkulowane. W proste.pl wykorzystalem doswiadczenia z w/w marek, w ktorych bezposrednio lub posrednio mialem "cos" do czynienia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2007 problemy zaczynaja sie jak usluga jest zle zarzadzana i ceny sa zle skalkulowane. W proste.pl wykorzystalem doswiadczenia z w/w marek, w ktorych bezposrednio lub posrednio mialem "cos" do czynienia.Tak, zdaje sobie z tego sprawe. Ale mialem na mysli bardziej fakt, ze nawet 'gimnazjalny hosting' przez pierwsze 3-4 miesiace bedzie 'smigac' dlatego nie nalezy tak szybko wpadac w zachwyt nowa firma / marka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2007 Wiem, ze IQ i proste maja tego samego wlasciciela. Ale na tym ich wspolne cechy sie chyba koncza Biuro Obsługi Klienta:tel.: +48 58 326 09 90 - 94 fax: +48 58 326 09 99 Biuro Obsługi Klienta:tel.: +48 58 326 09 90 - 94 fax: +48 58 326 09 99 BOK tyz maja wspolny pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exe 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2007 @p - a znasz jakieś inne rozwiązanie w cenie 50-60 zł rocznie za hosting ? Wątpie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2007 BOK tyz maja wspolny Bo w BOK'u tylko wlasciciel siedzi (oczywiscie joke, zeby sie zaraz ktos nie przyczepil ) Poza tym jak sam ladnie zacytowales: Wiem, ze IQ i proste maja tego samego wlasciciela. Ale na tym ich wspolne cechy sie chyba koncza...chyba, chyba! @p - a znasz jakieś inne rozwiązanie w cenie 50-60 zł rocznie za hosting ? Wątpie Pewnie, ze znam. Co nie znaczy, ze je wytestowalem i uwazam za stabilne i godne polecenia. I koniec OT, albo niech ktos to przeniesie do nowego tematu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2007 gdzies na necie czytalem wypowiedz zalozyciela proste.pl jak to sie odbylo, nie wzial cen i serwerow od byleby by byl kolejny hosting, tylko dlugo to kalkulowali. watpie zeby z takim zapleczem i glowa na karku proste.pl mialoby pasc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2007 gdzies na necie czytalem wypowiedz zalozyciela proste.pl jak to sie odbylo, nie wzial cen i serwerow od byleby by byl kolejny hosting, tylko dlugo to kalkulowali. watpie zeby z takim zapleczem i glowa na karku proste.pl mialoby pasc A czy ja gdzies napisalem, ze proste wg. mnie padnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ios 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2007 @boss, taa, na optymalizacji się podniecał jakie to proste nie jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2007 p: porownujac do ww firm to tak jakbys przewidywal upadek Ios: na optymalizacji tez, ale gdzies byl z nim wywiad / artykul, jak znajde to wkleje linka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2007 niemniej jednak lepiej dać 50-60zł na proste.pl, niż 40zł albo to samo.. jakimś gimnazjalistom.. no nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2007 niemniej jednak lepiej dać 50-60zł na proste.pl, niż 40zł albo to samo.. jakimś gimnazjalistom.. no nie? A webd, masternet, itp? Nie mowie, ze sa to lepsze lub gorsze hostingi niz proste (bo z zadnego z nich nie korzystalem). Ale zachowujecie sie tak, jakby zadnej alternatywy na rynku nie bylo p: porownujac do ww firm to tak jakbys przewidywal upadek Nie Ale nie bede sie rozpisywac, bo pisalem juz wczesniej o co mi chodzilo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exe 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2007 Ale zachowujecie sie tak, jakby zadnej alternatywy na rynku nie bylo Ja proponowałem proste.pl bo serwery fizycznie są w Polsce, żedne superhosty gdzie sygnał idzie przez Bangladesz itp. A jeszcze lepiej jak być na łasce obcej serwerowni zagranicznej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach