15175 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2007 Witam, Chciałbym zapytać jaki ruch (śr. osób online) na forum phpbb (zwykłe, bez wodotrysków) wytrzyma serwer z oferty serveradmin.pl w cenie 350zł netto? http://serveradmin.pl/ Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fujara 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2007 @ 15175 poczytaj na forum opinie o serveradmin.pl zeby pozniej nie bylo placzu ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MichałG 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2007 serveradmin.pl to tragizm.. nawet ceny maja ogromne.. nie kieruj sie polskim jezykiem na stronie jesli juz chcesz to poszukaj na forum jest pelno informacji o polskich posrednikach z roznych niemieckich serwerowni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
15175 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2007 hehe, ok dzięki za info...dobrze wiedzieć. Ale chodziło mi raczej o dobór maszyny..niż opinię o tej firmie. Przecież muszę wiedzieć czego potrzebuję. Ponawiam zapytanie..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2007 Poszukaj czegoś z większą ilością pamięci ram, akurat w tym przypadku to jest dużo ważniejsze. W tej cenie powinieneś spokojnie znaleźć coś z 2 GB ramu:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
15175 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2007 Ojej...skąd wiesz czego ja potrzebuję? Pytanie brzmiało: ...jaki ruch (śr. osób online) na forum phpbb (zwykłe, bez wodotrysków) wytrzyma serwer z oferty serveradmin.pl w cenie 350zł netto? ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2007 Przy phpbb, dość duże znaczenie ma wielkość pamięci ram, ale rób jak uważasz. Do tego ważne jest też dobrze skonfigurowane środowisko pracy. Dla przykładu mogę podać, na sprzęcie Athlon 2000+ / 1GB ramu i 80 GB HDD (IDE!!) na zoptymalizowanym skrypcie phpbb by przemo online było około 200 osób i serwer jakoś działał. Chociaż load czasami potrafił skoczyć do 6-8. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach