shive 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 Olej go i szukaj dalej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 Och, jeśli to smek to uciekaj jak najszybciej.. myślałem, że to oferta bezpośrednio z unitedcolo.de.. Jak dla mnie oferty warte rozpatrzenia dodatkowo dla Ciebie: http://www.ovh.pl/produits/superplan2007.xml - bardzo dobra maszyna, RAID, duży wybór dystrybucji i paneli w cenie, support po Polsku https://www.1paket.com/neu/english/rootserver.html - budżetowa serwerownia niemiecka, obsługa i możliwości porównywalne z NetDirekt, ale masz Confixxa w cenie. W obu firmach nie płacisz za setup ani inne cuda. Omijasz też zbędnych pośredników . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 http://www.hetzner.de/rootserver_en.html DS 5000 bardzo mi sie podoba, ale 100 euro setup , szczerze powiem ze juz nie mam pomyslu na dedyka, jedynie o czym jeszcze mysle to live net AMD Athlon 3000+ 80GB 1 GB RAM 750 GB transferu miesięcznie Pelna administracja Direct Admin juz wiecej pomyslu nie mam :/ noi zeby oczywiscie byly w dobrej cenie , max 250 zl brutto msc :/ jezeli ktos ma jeszze dobre firmy, sprawdzone prosze pisac dawac linka, komentowac ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 Orginalnie ta maszyna kosztuje 50 euro Opłata instalacyjna to 101 euro przy umowie miesięcznej... Możesz zapłacić za 6 mc z góry i masz setup free... Mam u nich dwa serwery więc nie mogę narzekać, spisują się całkiem dobrze. Można dokupić kontroler RAID za 101 euro, co jest dużym plusem. Mają dość szybki support, co im się chwali. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 Hmm... w livenecie ceny są dziwnie niskie. Znajdzie się ktoś, kto ma doświadczenia z dedykiem u nich? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 Shive, ten serwer w Webperoni kosztuje 40 euro miesięcznie więc licząc jeszcze 10 euro za licencje na DA i tak LiveNet trochę na tym zarabia. Kwestia czy tyle, żeby należycie dbać o ten serwer.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 zapomnialem dopisac, przy umowie na rok :/ a na msn. to 300 zl :/ przepraszam za nie dociagniecie ale mysle ze to duzo nie zmienia ? i tez jestem ciekaw czy sa osoby ktore maja serv w livenecie ? oczywisce narazie livenet z webperoni ciegnie servy >W tej chwili w serwerowni webperoni, za 6 miesięcy został by skonfigurowany >taki sam sprzęt w naszej serwerowni. http://www.webperoni.de/index.php?menu=por...89c728fa862dc33 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 Chodzi mi właśnie o perspektywę serwerów w Sosnowcu, czy to by była atrakcyjna oferta... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 Przy takich cenach nie spodziewałbym się rurek lepszych niż tych, które można dostać w serwerydedykowane.pl za porównywalna cenę, bo cudów niestety nie ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 Hmm... to w takim razie pod względem łącza bardziej opłaci się wziąć serwer w Niemczech. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 cos ala webperoni ? http://www.webperoni.de/index.php?menu=por...89c728fa862dc33 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 Ja tam zostaję przy hetznerze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 Ja tam zostaję przy hetznerze. 100 euro setup :/ chyba jezeli bylbys zainteresowany to moze na pół wexmiemy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 Instalacja to dla mnie akurat nie problem. Branie dedyka na dwóch to zaprzeczenie idei serwera DEDYKOWANEGO Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 hehe a cos ta temat http://www.bigserwer.pl/ i Serwer Linux "XS" - CPU: Intel Celeron 2,6 Ghz - RAM: 512 MB - Dysk: 60GB - Traffic na m-c: 2000 GB - System: Suse Linux 9.x - Łacze do Switcha: 100 Mbit - Łacze serwerowni do sieci: 6 GBit/s - Serwerownia: Düsseldorf / Niemcy Cena: 200 zł/m-c + 200 zł setup tyle ze bym chcial 1 GB ramu ... ale co na temat samej firmy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 To zdecyduj się jaki chcesz ten serwer Bo raz P4, a innym razem celeron? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 przede wszytkim sie kieruje cena, a co do serwerow dedykowanych hehe nie bede ukrywal, ale jestem bardzo zmieszany nie to ze nie wiem co chce, ale to ze duzo jest ofert i bardzo ciezko (jak dlamnie ) analizowac , przemyslacwyliczac itd, poprostu szukam najlepszego rozwiaznia, lecz cos czuje ze w kolko sie krece Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zrio 6 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 Heh, co chwila zmieniasz decyzje... Jak nie chcesz płacić 'setup' to bierz livenet, a jak Cię stać to hetzner.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 Heh, co chwila zmieniasz decyzje... Jak nie chcesz płacić 'setup' to bierz livenet, a jak Cię stać to hetzner.... za sam setup 100 euro to duzo, tym bardziej ze mam grupke ludzi ktore sie kladaja i wszytko musze z nimi przedyskutowac i podjac odp decyzje a ja mam grupke 5 -6 osob ktore po by sie skladaly a teraz sobie policz ile za pierwszy msc w hetzner trzeby zaplacic hmm ok 613 zl , takze widzisz, nie mam łatwego zadania, a oferta w hetzner jest bardzo dobra, tylko znow powtarzam setup osłabia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 Jeśli przeniosą dane na serwery w polsce i podepną pod takiej klasy jak w serwerydedykowane, to już lepiej wziąć dedyka w niemczech, czasy będą znacznie lepsze. Poza tym przestań narzekać, 100 euro to jest żadna kasa jeśli chcesz się na serio opierać na dedyku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 Dostałem maila i już odpowiadam. Tylko niestety nie jest to serwer dedykowany tylko vps, a nie jest ani trochę obciążony. Cpu(s): 4.1% user, 1.8% system, 0.0% nice, 94.1% idle pamieci 325MB (25 free + 300 cached) wolnej z 757MB. Jeśli jakieś inne dane to proszę napiszcie konkretnie gdyż specjalistą nie jestem. Jeśli chodzi o wydajność do ipb jest dobrze zaprojektowane. Czas generowania strony zmniejszył się z tego co pamiętam o jakieś 40%. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 Fobi: Niektóre systemy wirtualizacji pokazują tylko obciążenie generowane przez danego VPSa. Możesz dać wynik: cat /proc/user_beancounters no i zaspokoić naszą ciekawość... uname -a Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yacenty 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2007 1. miesiac w hetzner kosztowal mnie 550zl - 138E Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2007 1. miesiac w hetzner kosztowal mnie 550zl - 138E ktory dedyk ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2007 Rany, 99 + 39 = 138 czyli najtańszy pakiet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach