M@X 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2007 Witam. Kolega ma zarejestrowaną domene w NASKu www.nask.pl i płaci tam co roku 244 pln Ja rejestruje swoje domeny na www.rejestracjadomen.pl tam pare lat temu domeny były 50 pln, 25 pln a teraz 8 pln, chodzi o to że zawsze najtaniej a to przeciez też partner NASKu. W tym momencie kolega może zrezygnować z usług w www.nask.pl i ja bym poprowiadził jego strone ale chciałbym płacić za nią wg cennika na www.rejestracjadomen.pl tam mam swoje konto i pare prowadzonych domen. Pytanie jak będzie wyglądał ten "transfer domeny" bo chyba tak to sie nazywa ? Kolega w tym www.nask.pl nie ma żadnego panelu logowania, wszystko załatwia telefonicznie. W jaki sposób moge to przenieść do siebie ? po tym jak on zrezygnuje z usługi. ps. nie chodzi mi przejęcie domeny kiedy będzie ona dostępna dla wszystkich. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2007 A zapoznałeś się chociaż z dokumentacją? http://www.dns.pl/porozumienie/FAQ.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
M@X 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2007 ok a druga sprawa: mam rozumieć że to są dwie różne firmy i w jednej kosztuje 244 pln a w drugiej 8 pln ta sama usługa ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2007 http://www.dns.pl/porozumienie/index.html Przed następnym pytaniem zapoznaj się dokładniej z zawartością strony... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2007 Na szybko, w megaskrócie: 1. transfer - pisemna prośba do NASK (określić trza partnera NASK - lista dostępna na DNS.pl bodajże) - formularze pod tym samym adresem - koniecznie polską pocztą (bo NASK działa jak komunistyczny moloch) 2. czekasz do tygodnia na rozpatrzenie wniosku (jak skompletowałes dokumenty, które trzeba - też na stronie podane - to zaakceptują transfer).. transfer jest darmowy, nie trzeba przedłużać od razu.. tylko trzeba dać znać nowej firmie, że "przyjdzie domena taka a taka i proszę ją tu i tu podpiąć".. ja tak z NASK (244zł) do domenytanio.pl klientkę przeniosłem (bodaj ok. 90zł będzie płacić) raczej nie da rady przedłużyć domeny za 8 czy 30zł, bo to są promocje przeważnie na nowe rejestracje.. o i całe zło dobra, idę grać w Medieval Total War YEAAAH Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pmich 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2007 Ja rejestruje swoje domeny na www.rejestracjadomen.pl [...] Pytanie jak będzie wyglądał ten "transfer domeny" bo chyba tak to sie nazywa ? Kolega w tym www.nask.pl nie ma żadnego panelu logowania, wszystko załatwia telefonicznie. W jaki sposób moge to przenieść do siebie ? po tym jak on zrezygnuje z usługi. Zajrzyj tu: https://rejestracjadomen.pl/domeny/?X1M9cG9ydGFsX3RyYW5zZmVy Po przeczytaniu tego nie powinieneś już mieć wątpliwości Regards Paweł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BartłomiejJ 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2007 Witam Przede wszystkim polecam poczytać o Programie Partnerskim NASK na stronie www.dns.pl (link podany już wcześniej) bo domyślam się, że w tym tkwi cały problem trudności w ogarnięciu różnic cenowych. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach