sfah 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2007 Witam. Jako, że chcą mnie wygonić z hostingu z moim phpbb (tak wiem, pewnie im się nie dziwicie) to zamiast wyprowadzki proponują upgrade konta do planu servera pół-dedykowanego - a jako, że nie mam o tym pojęcia to proszę Was o poradę. Taka jest specyfikacja servera: 3 GB Storage 150 GB Monthly Transfer 256 MB Guaranteed RAM (Burstable up to 1 GB) Hardware: Dual-core Dual CPU intel Xeon Woodcrest server Dual Hotswap Redundant PSU Hotswap SATA Drives in Raid 10 za 30$ / miesiąc. Czy to jest dobry sprzęt? Czy opłaca się inwestować w coś takiego jak pół dedykowany server? Czy może znacie lepsze rozwiązanie w niższej kwocie dla forum phpbb 1000uu dziennie / 2000u w bazie / do 1.5gb transferu dziennie, które generuje wg hostingu takie obciążenia: CPU - Intel Dual Xeon 3.4 GHz Memory - 4 GB of DDR RAM Connections to The Internet - Multiple Tier - 22 Gigabit Platform - Linux Average CPU%:- 0.65 Average MEM%:- 4.02 Top Process %CPU 17.0 Top Process %CPU 16.0 [php] Top Process %CPU 12.0 /usr/bin/php index.php Będę bardzo wdzięczny za wszelkie porady, co do tego planu półdedykowanego oraz innej możliwości hostingowej, która radzi sobie z niezadużym phpbb. [literówka w temacie] Dziękuję z góry i pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Charlie root 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2007 VPS. Moze lepszy by byl serwer z serverbasar.de za 10 Euro? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sfah 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2007 Niestety po niemiecku nic nie potrafię, nie wiem jakby to było z supportem i ogólnie z całym interesem. Aktualnie mam w USA - jakoś sobie niby radzę i jeśli nie Polska to tylko tam raczje. No chyba, że w niemczech faktycznie da się coś wymyślić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Charlie root 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2007 Zastanow sie na serverbasarem. Opinia: http://www.webhostingtalk.pl/index.php?sho...c=6986&st=0 Z supportem po angielsku raczej nie ma problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach