Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2007 Witajcie, zamierzam oferować moim klientom możliwość nabycia domeny razem z innymi produktami. Stąd potrzeba posiadania jakiegoś skryptu/API do rejestracji. Przejrzałem trochę hotscripts.com i znalazłem takie coś: http://www.vibralogix.com/cwhois/index.htm lub to http://www.vibralogix.com/cwhoiscart/index.php Zastanawiam się tylko jak teraz z tego korzystać. Wstawiam takie coś. Przychodzi klient bierze u mnie jakiś produkt i do tego dorzuca domene: abcdefghij.pl - system pokazał, że jest wolna. No i fajnie. Jak to teraz zarezerwować, żeby nie było sytuacji, że nim wpłynął pieniądze, to domena zostanie zajęta przez kogoś innego... Może któryś z operatorów posiada takie rozwiązania (widziałem, że superhost ma coś takiego). Macie jakieś doświadczenie z tym? Jak to robią dostawcy hostingu? Liczę na pomoc. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2007 Przeważnie resellerując domeny, dostajesz panel do ich obsługi, rejestracji etc. Np hrd.pl. Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
foo 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2007 Czy przypadkiem to NASK nie daje odpowiedniego API i oprogramowania? To co pokazales raczej nie nadaje się do rejestracji domen polskich, musisz mieć umowę z jakimś rejestratorem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2007 no wlasnie widzialem ta strone HRD.pl - znacie moze jakas ich konkurencje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
foo 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2007 DNS.PL dinfo.pl IMO, jedyne w pełni profesjonalne podejście to zostanie partnerem NASK, wymagana kaucja 10,000zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2007 Bez jaj - zupelnie nie tedy droga. Ja nie zamierzam robic na tym pieniedzy. Jak sprzedam 10(?) domen w rok to bedzie ok. Bardziej chodzi o kompleksowosc anizeli o zyski. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
foo 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2007 To zainteresuj się HRD, jedyne czego wymagają to NIP i REGON. pozdro. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2007 Te oczywiscie mam. A nie mają jakiejś bliskiej konkurencji, poza dinfo.pl ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
foo 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2007 Pogoogluj:) Z tego co słyszałem domenomania korzysta z HRD, ale mogę się mylić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2007 Domainmaker.pl - z tego korzysta dużo firm. Tylko boli mnie jedno - wszelkie sprawy techniczne zgłaszać do podmiotu rejestrujacego domene (znaczy do partnera). Ja na to nie mam czasu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
foo 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2007 W domainmaker też chyba trzeba wpłącić kaucję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartłomiej Rosiński 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2007 W domainmaker też chyba trzeba wpłącić kaucję. Nie, nie trzeba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2007 hrd.pl mój kumpel używa.. ja sam jemu właśnie 'zaimplementowałem' to pseudoapi (bo tak naprawdę to czyste iframe czy jakoś tak), heh.. proste jak świński ogon.. Grupa PFF zajrzyj na www.otenet.pl - to takie demko zastosowania tego hrd.pl.. mam nadzieję, że jeszcze działa i w ogóle, bo z półtora roku temu to montowałem hehe... może teraz jakoś przez php mają możliwość podpinania tych skryptów.. heh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach