adrjan.b 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2007 witam, gdzie mam dodac name servery swoje jesli chce podpinac domeny wszelkiego typu ? pozdrowienia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalpc 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2007 Napisz szerzej jaki panel , co chcesz zrobić czy dysponujesz ip itp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adrjan.b 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2007 witam, no wiec tak; mam wykupionego resellera w resellerzoom.com oraz dokupione ns'y z numerami ip. chce delegowac domeny na te ns'y i polskie juz moge, ale globalnych nie. panel to whm+cpanel pozdrowienia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2007 Jak to możesz delegować tylko polskie domeny, a globalnych nie ? ;| Sądze, że nie bardzo wiesz co chcesz zrobić... ew. nie próbowałeś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2007 Może globalom nie odświerzyły się NS`y... Do wieczora poczekaj, jeśli nadal będzie kapa, pisz do supportu. Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adrjan.b 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2007 raczej sie nie rozumiemy.. polskie moge dlatego, ze dodalem ns'y do bazy nask, ktora to jak sadze odpowiada za polskie domeny. jesli chodzi o globalne to nigdzie ns'ow nie dodawalem a pamietam kiedys jak mialem inne ns'y to kolega z tego forum dodawal mi je do baz domen globalnych. pozdrowienia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2007 W sumie nie wiem do końca o co Ci chodzi ale zapewne o to: http://www.resellerzoom.com/video/nameservers.shtml Jeżeli masz domenę polską to robisz to samo podając adresy ip dla polskiej domeny (w panelu operatora). Po takiej operacji już dalej normalnie dla dowolnej domeny podajesz np. ns1.mysite.tld, ns2.mysite.tld. Tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adrjan.b 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2007 ok, juz sobie poradzilem. dzieki za pomoc. pozdrowienia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach