Na okrągło jak rondo 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 25, 2006 Hmm.. Co się dzieje: www.wole.pl/co.robisz UTF się krzaczy a np. www.ninaque.com/playground/co.robisz śmiga.. mam walić do admina serwera czy da się to jakoś załatwić? (dodam że to mały skrypcik na cakephp:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adi 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 25, 2006 Co się dzieje:www.wole.pl/co.robisz A co ma admin do tego, że nieprawidłowo ustawiasz deklarację systemu znaków w XHTML. Przyjrzyj się źródłom obu stron (hint początkowi) i wyciągnij wnioski.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Na okrągło jak rondo 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 25, 2006 sorrry ale to już przerobiliśmy.. 0 różnicy;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tripix 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 25, 2006 Pewnie edytor nie obsluguje UTF-8? Czym to edytujesz/zapisujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Na okrągło jak rondo 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 25, 2006 na wszystkich serwerach ten sam..(zresztą niemój bo ja się niezajmuje tym projektem ale ... kumpel) on używa niebieskiej rybki(bluefisha) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tripix 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 25, 2006 Może w tym BlueFish nieustawił konvertowania na UTF-8? Tylko to mi do głowy przychodzi :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Na okrągło jak rondo 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 25, 2006 konwertowanie ustawia się według <meta>, ale domyślnie jest ustawione na utf-8 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adi 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 25, 2006 konwertowanie ustawia się według <meta>, ale domyślnie jest ustawione na utf-8 Host: www.wole.pl HTTP/1.1 200 OK Date: Mon, 25 Dec 2006 17:53:25 GMT Server: Apache/2.0.59 (Unix) mod_perl/1.99_17-dev Perl/v5.8.4 mod_ssl/2.0.59 OpenSSL/0.9.7e PHP/4.4.4 FrontPage/5.0.2.2634 X-Powered-By: PHP/4.4.4 Set-Cookie: CAKEPHP=4e90b10f78303702cb0757a95317775c; path=/co.robisz/index.php/ P3P: CP="NOI ADM DEV PSAi COM NAV OUR OTRo STP IND DEM" Connection: close Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-2 Cóż admin w Apachu lub/i PHP ma ustawiony domyślny typ mime oraz charset popros go o wyłączenie tego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Na okrągło jak rondo 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 25, 2006 ok, poczekam aż rusel się pojawi na gg... później powiem czy pomogło Wielkie dzięki adi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śledziu 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2006 Taki mały offtop. Wygodnie korzysta się z Cake? Bo sam korzystam z Code Igniter'a ale myślę aby zmienić go na coś bardziej rozwojowego Zgubiłeś chyba jeden z widoków: http://www.wole.pl/co.robisz/informations/contact Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2006 Taki mały offtop. Wygodnie korzysta się z Cake? Bo sam korzystam z Code Igniter'a ale myślę aby zmienić go na coś bardziej rozwojowego a ja zupełnie odwrotnie http://normanos.com/dev/php/code-igniter-v...okiem-praktyka/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śledziu 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2006 normanos: czytałem to co napisałeś na blogu. Dość często tam zaglądam. U Ciebie po raz pierwszy zauważyłem CI, ale teraz patrzę za czymś nieco bardziej zorientowanym pod php5 (a o cake pytam bo nigdy z niego nie korzystałem, mimo tego że o ile pamiętam nie jest od stricte pod php5) Edit: cokolwiek byle nie Zend'a. Ostatnio jakaś chora moda na niego zapanowała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Na okrągło jak rondo 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2006 mm.. głównym koderem nie jestem więc jakichś głębszych informacji do frameworka nie udzielę chociaż chciałbym;) owszem wygodnie się korzysta. co do zgubionych widoków to projekt jest nadal tworzony a jest dopiero zalążek tego co chcemy osiągnąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach