marcinp 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2006 Witam Mam nastepujacy problem: Przenioslem sie z serwera z MysqL 4.0 na serwer z mysql 4.1.11 no i oczywiscie krzaki. I teraz mam pytanie, bo jak wyczytalem problem najprawdopodobniej tkwi tych ustawieniach: character set client utf8 latin1 character set connection utf8 latin1 character set database latin1 latin1 character set results utf8 latin1 character set server latin1 latin1 character set system utf8 utf8 collation connection utf8_polish_ci latin1_swedish_ci collation database latin1_swedish_ci latin1_swedish_ci collation server latin1_swedish_ci latin1_swedish_ci To sa moje obecne ustwaienia a wiem ze powinno byc zamiast latin1 to latin2. Druga kolumna to wartosc sesji a trzecia to wartos globalna, wiec najwazniejsza jest oczywiscie trzecia. I teraz problem bo nie wiem jak to zmienic. Jest ktos mi w stania pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2006 set variable character_server=latin2; etc. | character_set_client | latin2 | character_set_connection | latin2 | character_set_database | latin2 | character_set_results latin2 | character_set_server | latin2 coś takiego. Możesz też użyć programu gzegzolka Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach