argaven 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2006 Poszukuje hostingu z php5 oraz działającym PEAR DB i ręce mi już opadają, ponieważ większość hostingów owszem ma zainstalowany pakiet PEAR, ale PEAR DB już nie. Jeśli ktoś ma namiary na taki hosting to bardzo proszę o info. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2006 A czy takim problemem jest wrzucić sobie odpowiednie biblioteki ręcznie na konto i podać inny path do include w .htaccess ew. bezpośrednio w skrypcie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
argaven 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2006 Hmm nie pomyślałem o tym Zaraz spróbuje w ten sposób to rozwiązać. --- Faktycznie ten problem można rozwiązać w ten sposób lub po prostu nawet bez modyfikowania .htaccess wrzucić na konto i includowac do skryptów. W każdym razie dzięki za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Abaddon 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 Podłącze się i odgrzeje temat próbowałem w skrypcie próbowałem w .htaccess próbowałem w php.ini i za każdym razem to samo widzę tylko "biała stronę " nic więcej na kilku hostingach próbowałem nie wiem co źle robię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 na kilku hostingach próbowałem nie wiem co źle robię. Nie kontaktujesz się z pomocą tech.? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Abaddon 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 kontaktowałem się i powiedzieli mi nie wiedza u nich all jest ok i ze nie mogą nic instalować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 Podaj adres strony albo kod chociaż. Biała strona to może być np. problem z kompresją. Dostajesz jakieś komunikaty? (display_errors, error_reporting(E_ALL)) Ewentualnie skopałeś wpis. Ale to też wróżenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 jesli nie masz zablokowanej funkcji ini_set mozesz zajej pomoca zaincludowac PEARa. <?php ini_set('include_path',ini_get('include_path').':../includes:'); ?> Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 Ja robię to też w ten sposób ini_set('include_path', $PAGE['dir']['pear'].PATH_SEPARATOR.ini_get('include_path')); gdzie $PAGE['dir']['pear'] to ścieżka do mojego PEAR Ważne jest żeby dopisać ścieżkę swoją przed ścieżka serwera, bo jeżeli mamy w swoim PEAR nowszą wersję jakiś biblioteki niż na serwerze a ścieżka by była później to zostanie wczytana ta wersja starsza z serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Abaddon 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 <?php // In this test, the file is named "test.php". require_once "PEAR/Auth/Auth.php"; function loginFunction() { /* * Change the HTML output so that it fits to your * application. */ echo "<form method=\"post\" action=\"test.php?login=1\">"; echo "<input type=\"text\" name=\"username\">"; echo "<input type=\"password\" name=\"password\">"; echo "<input type=\"submit\">"; echo "</form>"; } if (isset($_GET['login']) && $_GET['login'] == 1) { $optional = true; } else { $optional = false; } $options = array( 'dsn' => "mysql://xxxxxxxx:xxxxxxx@xxxxxx/xxxxxpear", ); $a = new Auth("DB", $options, "loginFunction", $optional); $a->start(); echo "Everybody can see this text!<br />"; if (!isset($_GET['login'])) { echo "<a href=\"test.php?login=1\">Click here to log in</a>\n"; } if ($a->getAuth()) { echo "One can only see this if he is logged in!"; } ?> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 Mi nie pasuje: require_once "PEAR/Auth/Auth.php"; jeżeli jest ustawiona prawidłowa ścieżka do PEAR to należy używać: include_once('Auth.php'); Dodatkowo masz $a = new Auth("DB", $options, "loginFunction", $optional); czyli używasz DB, które jest depraced, przejdź na MDB2 Włącz wyświetlanie błędów i warningów na ekran wtedy coś zobaczysz co i dlaczego Ci się sypie, w/g mnie źle includujesz PEAR i dodatkowo możesz nie mieć właściwej ścieżki do niego ustawionej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Abaddon 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 Dałem echo error_reporting(E_ALL); nadal nic nie wyświetla Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach