webmatt 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2006 Witam:) Mam pytanie czy da sie dowiedziec na jakim serwerze stoi strona ?? chodzi mi o hostingowca itd:) z gory dzieki za pomoc pozdrawiam webmatt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2006 możliwości jest trochę: - whois domeny (adresy DNS) - whois adresu IP strony (uzyskany np. przez ping) - traceroute (linux ) - tracert (windows - mogę się myślić co do polecenia bo już parę lat nie korzystam z windy). - etc Są oczywiście jeszcze specjalne programy do śledzenia/ wyznaczania trasy gdzie pakiety lecą... Pozdrawiam; Szczepanik Adrian Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
foo 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2006 winda: start->uruchom->cmd->ping onet.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2006 A w wersji dla leniwych: http://visualroute.visualware.com/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2006 winda: start->uruchom->cmd->ping onet.pl I jesteś przekonany, że samo "ping" powie Ci na serwerze jakiego usługodawcy leży strona ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2006 traceroute tez nie zawsze da jednoznaczne wyniki, czesc hostingodawcow ma maskowanie i tylko IP wyjdzie :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2006 @BOSS sądziłem, że nie muszę pisać, że najlepiej jest używać różnych kombinacji wymienionych poleceń. Pozdrawiam; Szczepanik Adrian Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webmatt 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2006 ok dzieki whois to najlepszy sposob pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach