_MaStErCoBrA_ 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2006 Witam, W nazwa.pl utworzylem dwa NSy i przypisalem im odzdzielne IP, po czym przekierowalem domene na te wlasnie NSy. Teraz mam problem mianowicie takli ze skonfigurowalem PLESKa pod przyjecie domen i przez dzien wszystko bylo ok lecz od wczoraj cos sie zepsulo, przestala dzialac domena glowna ta dla ktorej utworzylem nowe NS i druga ktora przekierowalem na nowe NSy. Po paru godzinach domena "druga" dziala a domena glowna nie, napisalem do nazwa.pl z pytaniem czy jest to moj czy ich wina a oni napisali ze to moja wina bo server nie przyjmuje ns1.*.* / ns2.*.* tylko NS IN ns.*.* . Do teraz dziala jedynie ta druga domena o ktorej pisalem wczeniej, tutaj zamieszczam link do screena z konfiguracja domeny w PLESKu 8.1: http://img467.imageshack.us/img467/2213/naamlooskr4.jpg Czy wszystko jest skonfigurowane dobrze czy nie ? Prosze o dokladne wytlumaczenie co zmienic bo podejrzewam ze jest cos nie tak, robie to pierwszy raz wiec nie jestem pewien co. Dziekuje i pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach