hutnik.org 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2006 Czesc To znowu ja ze swoim problemem Mam pytanie odnośnie ip/url forwarding w nazwa.pl Czy jak podepne pod to adres mojej strony: np xx.xxx.xx.xx/~hutnik/ to czy to bedzie dzialac jak normalna domena, czy moze jak jakis alias (np -> www.hutnik.w.pl ) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2006 Ja osobiście nie rozumiem o co Ci chodzi pod co podepniesz jaki adres? jakby co, to powiem tyle, że poddomeny tworzymy tak, jak domeny... a forwarding urli ja robię niestety tworząc poddomenę, a potem w katalogu dając index.php z redirectem... automatycznego przekierowania nie zauważyłem.. heh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2006 Forwarding IP w Nazwa.pl pozwala na umieszczenie wpisu A kierującego na Twoje IP na DNSach nazwa.pl - i wtedy jeśli założysz sobie na swoim serwerze vhosta z tą domeną (czyli podepniesz ją w jakimś tam CPanelu/DirectAdminie) będzie ona działać jak 100% domena, a nie jakiś alias bez potrzeby przepinania domeny na dnsy serwera z którego korzystasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach