europrezes 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2006 Sprawa jest taka: jedna z firm rejestrujących domeny wydzwania i grozi mi, że rozwiąże ze mną współpracę i zablokuje dostęp do panelu zarządzania domenami (poszło o mocno krytyczne publikacje w gazetach i sieci na temat ich działalności). Co się może stać z moimi domenami? Czy jeśli z nimi nie "ucieknę" do innej firmy, to mogę je stracić? Czy registrar, któremu zapłaciłem za rok domeny może bezprawnie uniemożliwić mi zarządzanie nią? ps. ze względów osobistych na razie nie opowiem szczegółów, chyba że nie oddzadzą mi pieniążków... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2006 Z reguły jest tak, że jak dana osoba/klient działa na szkodą firmy (obrażanie, pomówienia, oczernianie, etc) to może zerwać z nią współpracę i nakazać przetransferować domeny do innego rejestratora ale grozić zablokowaniem dostępu do domen to raczej nie (można rozumieć również jako przywłaszczeniem sobie przez firmę). Najlepiej: - uciekaj od tej firmy ze wszystkimi usługami do konkurencji, - skontaktuj się z UOKiK. Pozdrawiam; Szczepanik Adrian Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2006 Najlepiej:- uciekaj od tej firmy ze wszystkimi usługami do konkurencji, - skontaktuj się z UOKiK. ...i z NASKiem (przynajmniej w sprawie problemow z transferem polskich domen). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jamesbond 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2006 ps. ze względów osobistych na razie nie opowiem szczegółów, chyba że nie oddzadzą mi pieniążków... Nie rozumiem czemu piszesz o oddawaniu "pieniążków". Wolisz, żeby ktoś zwrócił Tobie koszty rejestracji i zatrzymał sobie domeny ? Dziwny ten koniec Twojego postu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
europrezes 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2006 jamesbond, Część forumowiczów wie o co chodzi:) Nie o to chodziło żeby oddali kasę za rejestrację ale kasę którą pobrali za nic:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
europrezes 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2006 Sprawa jest już tylko teoretyczna, oddano mi moje kilkaset dolców:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_MaStErCoBrA_ 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2006 a czy teraz mozesz napisac co za domeny albo w ogole wiecej informacji ? ciekawy temat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
europrezes 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2006 Chodziło o parę oryginalnych domen:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_MaStErCoBrA_ 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2006 rozumiem ze niechetnie chcesz je wyjawic no ale ok pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach