Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2006 Witam serdecznie od wczoraj jestem szcześliwym posiadaczem VPS-a z Pleskiem 8.0 po aktualizacji 8.1 mój problem polega na tym iż qmail wysyła źle maile tzn. nie z taką trescia jak chce.... oto przykładowy mail: Temat: failure notice Hi. This is the qmail-send program at v30529.1blu.de. I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses. This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out. <muchakk@o2.pl>: Connected to 193.17.41.123 but sender was rejected. Remote host said: 550 Bad SPF records, see http://spf.pobox.com/ --- Below this line is a copy of the message. Return-Path: <muchakk@o2.pl> Received: (qmail 31757 invoked by uid 30); 4 Dec 2006 20:11:01 +0100 To: muchakk@o2.pl Subject: ghghghgh Reply-to: muchakk@o2.pl From: muchakk@o2.pl <muchakk@o2.pl> Message-ID: <7fac96f69afa0d906c213eddb0872b7d@www.domena.biz> MIME-Version: 1.0 Content-type: text/plain; charset=iso-8859-2 Content-transfer-encoding: 8bit Date: Mon, 04 Dec 2006 20:11:01 +0100 X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Mailer: PHP X-MimeOLE: Produced By phpBB2 X-AntiAbuse: Board servername - www.domeknka.... X-AntiAbuse: User_id - 2 X-AntiAbuse: Username - muchakk X-AntiAbuse: User IP - 83.15.186.234 Witaj muchakk, ghghghg ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Email wysłany do Ciebie od muchakk z wykorzystaniem Twojego konta na Forum m?odzie?owe. Jeżeli ta wiadomość zawiera spam lub treści obraźliwe skontaktuj się z webmasterem forum pod adresem: muchakk@o2.pl Do listu załącz cały ten email, z nagłówkami włącznie. Gdzie mail powinnien wyglądac następująco: Witaj muchakk, ghghghg ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Email wysłany do Ciebie od muchakk z wykorzystaniem Twojego konta na Forum m?odzie?owe. Jeżeli ta wiadomość zawiera spam lub treści obraźliwe skontaktuj się z webmasterem forum pod adresem: muchakk@o2.pl Do listu załącz cały ten email, z nagłówkami włącznie. Coz tym zrobić? Pls help me Licze na waszą pomoc Pozdrawiam Kozak Kamil Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2006 A czytac nie umiesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2006 Czytać umiem leecz jak napisałem ten temat to oznacza że nie wiem o co chodzi.... P.s prosiłem o pomoc a nie zbędne komentarze... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2006 Przeczytaj w takim razie ponownie i tak do skutku.. Hint: Remote host said: 550 Bad SPF records, see http://spf.pobox.com/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2006 Ok juz wiem co to oznacza i co zainstalować ale jak to juz nie wiem.... znalazłem takie coś http://www.linkor.com.pl/src/qmail_spf.php lecz nie mogę odnaleśc prawidlowego katalogu qmail ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2006 Czytać umiem leecz jak napisałem ten temat to oznacza że nie wiem o co chodzi....P.s prosiłem o pomoc a nie zbędne komentarze... Bo Ci sie nie chcialo poszukac, nagle (po wskazaniu przez patryka linijki, ktora masz przeczytac) niby 'zrozumiales'... To jest czyste lenistwo i jestem pewien, ze nie probowales spedzic nawet 10 minut nad rozwiazaniem tego problemu tylko odrazu napisales temat, bo tak 'latwiej'. Ok juz wiem co to oznacza i co zainstalować ale jak to juz nie wiem....Nie wiesz. Przeczytaj jeszcze raz. Potem jeszcze raz i moze zrozumiesz dlaczego to co robisz jest zle. http://www.linkor.com.pl/src/qmail_spf.php[/url] lecz nie mogę odnaleśc prawidlowego katalogu qmail ;/ man find Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2006 host:~# dig txt twoja.domena.z.ktorej.probujesz.wyslac.maila.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2006 dziękuje za pomoc a szczególnie "bellerofont" oraz"patryk" poradziłem sobie temat mozna zamknąc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2006 No problem. Zamykam temat... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach