jatokor 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2006 Witam, borykam się z problemem podłączenia domeny pod mój vps z pleskiem. Tzn. nie wiem czy to jest problem na razie ale tak mi sie wydaje. To do rzeczy: dodałem w panelu demene swoją ale oczywiście muszę podczepić to w rejestratorze domeny w tym wypadku jest to az.pl. Ponieważ nie mam dns to dodałem jako IP(jest tam taka opcja że dodaj sie jako IP). I nie wiem czy jeżeli domena będzie ustawiona na IP to będzie wyświetlało po wpisaniu domeny to co jest w folderze domeny czy to co w w katalogu głównym IP. I dodatkowe pytanie ile może trwać takie przekierowanie na IP bo jest napisane że max 48h co już zbliża się i to bardzo a tu ani widu ani słychu nie ma. pozdrawiam jatokor Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2006 W panelu firmy az.pl jest możliwość przekierowania domeny na adres IP. Wpisy IN A, patrząc po okresie ważności jaki ma wpis dla ich głównej domeny, mają czas ważności wynoszący 1 godzinę, tak więc tyle mniej więcej przyjdzie Ci czekać na rozpropagowanie w świecie zmian których dokonasz. Oczywiście, jeśli dodałeś w panelu Plesk obsługę tej domeny, Apache będzie wiedział co ma wyświetlać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jatokor 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2006 dzięki za odpowiedź, cóż zmieniłem najpierw dns z livenet na dns az i dodałem IP i czekam... mam nadzieje że zadziała bo na razie widać stronke livenetu cpanel-u edit: już wszystko działa pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach