knox 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2006 Witam, Mam wykupione konto resellera na pewnym_serwerze.pl Dnsy w panelu admina dla mojej_domeny.pl wpisane mam np. ns1.pewnym_serwerze.pl i ns1.pewnym_serwerze.pl chcialbym zeby tego nie bylo widac w whois.. da sie jakos ustawic aby te adresy byly moje np. ns1.mojej_domeny.pl i ns2.mojej_domeny.pl ? lub jakas ibnna prozpycja ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Charlie root 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2006 Hmm, moze o to Ci chodzi. Wchodzisz np. do whm W sekcji DNS ZONE Klikasz edit Twoja_domenka.pl Na koncu dopisujesz ns1 IN A IP_NS1_PEWIEN_SERWER.PL ns2 IN A IP_NS2_PEWIEN_SERWER.PL.. Nastpenie wchodzisz np do panelika az.pl i klikasz "Utwórz hosta" ns1.twoja_domena.pl NA IP_NS1_PEWIEN_SERWER.PL ns2.t..... Teraz mozesz ustawic TWOJA_DOMENE.PL na ns1.twoja_domena.pl i ns2.twoja_domena.pl. Troche zagmatwalem, nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2006 Wchodzisz np. do whm Na koncu dopisujesz ns1 IN A IP_NS1_PEWIEN_SERWER.PL ns2 IN A IP_NS2_PEWIEN_SERWER.PL.. Nastpenie wchodzisz np do panelika az.pl i klikasz "Utwórz hosta" ns1.twoja_domena.pl NA IP_NS1_PEWIEN_SERWER.PL ns2.t..... 2x to samo w roznych miejscach? Po co? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach