kolegaz 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2005 Część szukam jakiegoś darmowego, godnego uwagi panelu administracyjnego pod Windows 2003 Server. Wiem że jest ich bardzo dużo pod linuxa lecz chciałbym wykorzystać do tego celu platformę od MS. Pozdrawiam Wysłany Nie Sty 23, 2005 6:15 pm: Czy wogóle takowe istnieją, bo szukałem w sieci ale nic nie znalazłem. Wysłany Pon Sty 24, 2005 6:57 am: Co sądzicie o ZPanel i czy jest jakowyś inny godny uwagi ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fotografik 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2005 A serwer masz usiebie? Bo będą potrzebne częste reinstale...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kolegaz 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2005 mam i chce sie właśnie na nim uczyć, co do reinstalacji to chyba obiegowa myśl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fotografik 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2005 nie dlaczego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Fobi Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2005 Prosze zachowajmy jakis poziom. Co do reinstalacji windowsa to tez sie nie zgodze, jesli chodzi o dobrze skonfigurowany system zwlaszcza seri 2000, 2003 to jest na wysokim poziomie i reinstalacje nie sa potrzebne. Co nie zmienia faktu, ze witryna firmy Microsoft jest na linuksie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fotografik 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2005 jest na linuksie??!! zapewne o tym nie wiedzą...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2005 Co nie zmienia faktu, ze witryna firmy Microsoft jest na linuksie Microsoft korzysta(l) z uslug Akamai. Prosze, doczytajcie najpierw, o co dokladnie chodzilo, a nie od razu z textami typu "Microsoft chowa sie za Linuxem"... //edit: ok, napisze dokladnie o co chodzilo z tym Akamai. A wiec tak, Akamai to jest firma posiadajaca ok. 15000 (!!!) serwerow ulokowanych na calym swiecie (w Polsce maja w ICMie oraz w ETopie). Jakis czas temu, jeden ze znanych wirusow (nie pamietam jaki dokladnie) mial zatakowac strone Microsoftu. Miliony komputerow na swiecie mialo zaczac wysylac pelno zapytan (tak, jakby chcialo ogladac strone www). Jest to klasyczny atak DDOS. Obojetnie na jakim systemie postawiono by strone Microsoftu, zadna maszyna fizycznie nie dala by sobie rady z obsluzeniem tak duzego ruchu. Jedyna mozliwoscia bylo umieszczenie strony Microsoftu na serwerach Akamai, w roznych czesciach swiata. I w momencie ataku, atak nie przebiegal na jeden serwer/klaster, lecz na wiele serwerow umiejscowionych w roznych czesciach swiata. Stad wlasnie strona Microsoftu dzialala bezproblemowo podczas ataku a strona SCO padla Microsoft jest firma programistyczna i im nie oplacalo sie kolokowac kilka tysiecy maszyn tylko po to, zeby jednorazowo uchronic sie przed atakiem. Dlatego skorzystali z uslug firmy Akamai (ktora jest juz prawie monopolista w tej dziedzinie). Mam nadzieje, ze rozjasnilem nieco temat pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kolegaz 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2005 Odrobina historii dla wyjaśnienia, i dobrze. Ale temat postu dotyczy paneli pod windows. Czy ktoś wie jakie istnieją i mógłby wypisać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach