pionas 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2006 Witam! Piszę ponieważ mam mało pojęcia o linuxie a w zasadzie w ogóle nie mam pojęcia, a potrzebuję na stronę dedyka. Interesują mnie oferty najlepiej z Europy z managed dodatkowo przydałby mi się kontakt po polsku i co najważniejsze stały nadzór żebym o każdej porze miał możliwość napisania maila do adminów i żeby naprawili awarię... Najlepiej żeby to była firma bo wtedy mam większą pewność że nie zwiną się z rynku... Pozdrawiam i dziękuję za pomoc... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2006 Masz na to oczywiście parę k na miesiąc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pionas 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2006 W SD za 626,9pln/miesięcznie mam: Pentium IV 3.0 Ghz 1024 MB ramu dysk: 250GB SATA łącze: 10Mbit/s panel administracyjny: direct admin administracja serwera (pełna) 1000 GB transferu Także nie wiem dlaczego pytasz się o kilka k na miesiąc... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2006 Bo to co tobie się marzy w razie nagłego wypadku nie zmieści się nawet w najwyższej opcji. Admin na telefon, który zrobi co chcesz i kiedy chcesz to nie jest ten poziom usług. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pionas 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2006 nie no nie chodzi mi o to że admin ma robić to ja chce tylko o to żeby machina działała i żeby zajął się aktualizacją i bezpieczeństwem i w razie awarii zobaczył co jest grane... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2006 Zacytować ci? "Żebym mógł o każdej porze zadzwonić do admina..." i tak dalej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fujara 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2006 shive czy my czytamy ten sam topic? każdej porze miał możliwość napisania maila do adminów Prawde mowiac nie widze nic nadzwyczjanego w temacie - oferta wyslana na PW Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pionas 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2006 No ale takie awarie to chyba są rzadko no chyba że coś się sprzęt skopie... A pomijając ten fakt że o każdej porze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2006 Śmierdzi userem który chce mieć all-inclusive za jak najmniej. Ale jeśli chodzi tylko o obsługę w razie awarii to wystarczy coś takiego jak dałeś wcześniej, tyle, że lepiej wybierz inną firmę niż serwerydedykowane.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pionas 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2006 Nie chce wszystkiego jak najtaniej. Po prostu chcę aby strona działała non stop (jak się da) i tyle. A jakie są ceny to nie mam pojęcia dlatego tutaj piszę... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2006 Tak więc SD sobie odpuść. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pionas 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2006 A coś innego? A co myślisz o puretec.pl?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2006 Nie mam maszyny w puretec, więc nie wypowiem się co do jakości samej usługi (poszukaj opinii o puretec.de). Natomiast firma pana Benerta nie jest nowa i na pewno nie odwinie ci jakiegoś kawału, od tej strony oceniam pozytywnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pionas 0 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2006 Ja mam obecnie resselera na tmbnet.pl i po za tym że kontakt nie zawsze jest taki jakbym chciał to rzadko zdarzają się przerwy, no jedynie to ograniczona ilość połączeń do mysql co zmusza mnie do kupienia dedyka... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2006 Jeśli nie potrzebujesz 100% uptime uderzaj w stronę serwerydedykowane.pl albo resellerów jakiś niemieckich budżetowych serwerowni typu exportal.pl (netdirekt). Niezła jakość za małe pieniądze. Serwery i support troszkę lepszej klasy, ale też za większe pieniądze oferuje OVH.pl i to ich właściwie bym polecał. Maszyny są stabilne, można wreszcie wrzucić FreeBSD zamiast jakiś antyków a a na pojedynczy serwis wystarczy Ci spokojnie serwer typu http://www.ovh.com/pl/products/ded_start300g_details.html. Jeśli wezmiesz sobie jakiegoś linuxa by OVH to dużą cześć problemów administracyjnych też masz z głowy - bo wszelkie aktualizacje łącznie z nowym kernelem pobierzesz sobie dwoma skrypcikami z ich sieci. A administrator? Poszukaj kogoś na tym forum, albo zatrudnij jakieś management company w stylu rack911.com - więcej do maszyny na której postawisz jeden czy dwa serwisy naprawdę raczej nie będzie wymagane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2006 Serwerydedykowane.pl raczej należy omijać szerokim łukiem. Za to netdirekt polecam z własnego doświadczenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach