c_tom 0 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2006 Witam, Z góry przepraszam, jeśli to złe miejsce na takie tytanie.... Mam u swojego hostingodawcy dla domen włączonego wildcarda z opcja catch-all i to jest dla mnie podstawa. Ale jest problem z tym, że potrzebuję mieć kilka wyodrębnionych subdomen z przekierowaniem na inne katalogi. Problem jest w ustawieniem tego w konfiguracji. Pomyślałem, że zrobię to w mod rewrite, ale już mam kilka reguł dla głównej domeny i nie wiem jak teraz zrobić by na początku sprawdzał czy zapytanie jest kierowane do dwóch wyselekcjonowanych domen i przekierowywał jej tam, a jeśli nie spełnia tych warunków przeanalizował resztę reguł i je stosował. Będę zobowiązany za pomoc Pozdrawiam, Tomasz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2006 Witam serdecznie! Postaram się to wyjaśnić w prosty sposób. Domyślam się, że nie próbowałeś w ogóle utworzyć tych subdomen wraz z wildcardem. W dobrze skonfigurowanym serwrze WWW (apache) powinno wygladać to w sposób następujący: - konfiguracja domen głównych - konfiguracja subdomen - konfiguracja wildcarda Kolejność taka musi być zachowana ponieważ plik konfiguracyjny serwera czytany jest "z góry na dół". Tak więc jeżeli chcesz aby stworzone subdomeny nie kierowały na stronę z wildcardem to muszą one być przed konfiguracją wildcarda. PS. Rozumiem, że w panelu administracyjnym są opcje zarządzania subdomen ami i wildcardami. Nie baw sie w mod_rewrite, od takich rzeczy jest panel administracyjny serwera. Pozdrawiam; Szczepanik Adrian Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach