Xen 70 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2006 Dlaczego po wywołaniu adresu subdomeny z "www" na początku nie wyświetla strony ? np. http://subdomena.domena.pl[/url] - działa http://www.subdomena.domena.pl[/url] - nie działa W pliku strefy dla domeny domena.pl dodaje wpis : www.subdomena.domena.pl. IN CNAME subdomena.domena.pl. Po dokonaniu ostatniej czynności wyświetla defaultową stronę panelu Plesk. Z góry dziękuje za wszelkie sugestie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Październik 25, 2006 a odpowiednie wpisy w apache są? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Xen 70 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2006 Jakie to wpisy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ios 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2006 ServerAlias www.domena.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Xen 70 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2006 ServerAlias - działa ale po utworzeniu nowej subdomeny wpisy się wymazują... edit : Rozwiązanie : http://enarion.net/web/plesk/plesk-subdomain-www/ Jak zautomatyzować proces tworzenia pliku vhost.conf dla każdej subdomeny ? _ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jackald 0 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2006 Witam a ja mam pytanie trochę innej natury jak odstać sie do do tego folderu /srv/vhosts/domain/subdomains/subdomain/vhost.conf " bo rozumiem ze mam używać putty ? A jak loguje sie jako root mam dostepne tylko takie katalogi i pliki. anaconda-ks.cfg install.log install.log.syslog plesk_centos.sh psa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ios 0 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2006 Buehehehhehehe poczytaj kurs konsoli i poleceń Linuxa ofkors daj: cd /srv/vhosts/domain/subdomains/subdomain/ mcedit vhost.conf F2 zapisujesz... buehehehehe Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jatokor 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2006 hmm zrobiłem tak jak jest to opisane i nadal nie mam subdomen z www :/ jakies inne pomysły jak to rozwiązać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2006 apachectl reload Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jatokor 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2006 restart nie pomaga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Xen 70 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2007 Aby wpisy sie uprawomocnily potrzebna jest jeszcze rekonfiguracja vhosta Nalezy wydac polecenie : /usr/local/psa/admin/sbin/websrvmng --reconfigure-vhost --vhost-name=nazwadomeny.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2007 A cóż to znowu za wynalazek websrvmng? Przecież do tej operacji wystarczy wpis w bind'zie dotyczącty www IN A ip i vhost servername i serveralias... PS. zresztą odgrzebywać taki temat z tylu miesięcy do tyłu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach