cobra79 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2005 Witam. Mam poważny problem ze znalezieniem srwera na serwis, ktory już funkcjonuje i generuje spory ruch (około 4000-6000 userów dziennie i 30-50tyś. odsłon). To z kolei pociąga za soba spory transfer! Szukam jakiegoś dobrego hostingu, ale za rozsadna cene, bo nie stac mnie na oplate paruset zlotych miesiecznie! w sumie mam zaufanie do firmy www.alpha.pl gdzie za 110zl miesiecznie mozna miec te 30GB (co i tak moze byc dla mnie malo:/). Zastanawiam sie wiec nad serwerem w stanach gdzie mozna za niewielkie pieniadze dostac spory limit ransferu i niezle parametry. Znalazlem ciekawa oferte www.aplus.net gdzie za 20$ miesiecznie moge dostac 100GB transferu i 4GB przestrzeni! Ma ktos jakies doswiadczenia z hostowaniem duzych stron w USA? Może kotś mi coś poradzi, jakiś serwer cokolwiek... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lichurec 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2005 Zastanawiam sie wiec nad serwerem w stanach gdzie mozna za niewielkie pieniadze dostac spory limit ransferu i niezle parametry. (..) Ma ktos jakies doswiadczenia z hostowaniem duzych stron w USA? Z mojego doswiadczenia wynika, ze z firmami zagranicznymi (szczegolnie w USA) raczej nie ma wiekszych problemow.. chyba, ze dla Ciebie problemem jest tzw. "bariera jezykowa".. mialem konta na roznych serwerach roznych firm, i (moze mialem szczescie, ale..) raczej sie nie "nacialem".. No i dodatkowym plusem sa oczywiscie nizsze kosztyy utrzymania takiego konta.. zwlaszcza gdy kurs dolara spada =] Trzeba owszem sprawdzac, czy firma jest zarejestrowana, gdzie ma Serwery, jakie.. jaki jest support (mozliwosci kontaktu z nim), czy jest lista pracownikow OnLine (glownie w mniejszych firmach sie zdaza). ale to chyba trzeba robic wszedzie - czy w USA, czy w polsce.. Może kotś mi coś poradzi, jakiś serwer cokolwiek... moge, ale na PW.. juz mi sie po glowie oberwalo Znalazlem ciekawa oferte www.aplus.net gdzie za 20$ miesiecznie moge dostac 100GB transferu i 4GB przestrzeni! Jesli moge wyrazic swoja opinie: - nie znosze, jak strona probuje sama zrobic cos za mnie.. Nawet, jesli jest to kontakt z dzialem sprzedazy via Live Chat.. --poprawika.. ten czat jest co najmniej _wqzajacy_.. nawet jak otworze 2 taby, jeden z porownaniem planow indywidualnych, drugi z Biznesowymi, w kazdym "wraca mnie" do glownego okna i z boku dodaje pasek "live chata".. brrr.... - www.aplus.net jest duuuza firma.. Zapewnia to stabilnosc, ale ja jakos lubie indywidualne podejscie do klienta..a to IMVHO jest raczej nie mozliwie przy duzych firmach.. -jak by nie patrzec IMVHO drogo PS Swistu Sorki, nie doczytalem =] Dawno mnie nie bylo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Świstu 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2005 Lichurec: Za spamowanie żółte kartki + blok tematu + usunięcie wszelkich linków z tematów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach