Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2006 Witam, Poszukuje Admina który skonfiguruje mi serwer tak aby wytrzymywał jak największe obciążenia, dużo zapytań do SQL i Apache, spory traffik itp - maszyna sama w sobie jest dobra, jednak dobra maszyna to tylko połowa sukcesu, druga połowa to dobry config. Tak wsŧępnie napisze bym czego bym oczekiwał: - Apache/LightHTTPd - MySQL - PHP4+5 - Perl - DNSy (np. BIND) - Cos do poczty, np. Postfix - Jakiś dobry serwer FTP, aktualnie znam tylko proftpd - Jakiś panel darmowy + ew. sugestie admina Oczywiście zależy mi nie tylko na instalacji, ale także jak najlepszym skonfigurowaniu tego softu, bo to od konfiguracji zalezy co uda mu sie uciągnąć. Do tego oczywiście jakieś dobre zabezpieczenie całości. Z góry dziękuje amatorom którzy chcą się "pouczyć" konfigurując mi serwer! Oferty cenowe i termin wykonania prosze przesyłać na PW. Pozdrawiam serdecznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość adamszendzielorz Zgłoś post Napisano Październik 21, 2006 Poszukuje Admina który skonfiguruje mi serwer tak aby wytrzymywał jak największe obciążenia, dużo Napisz jeszcze czy to ma byc konfiguracja pod jakas jedna duza konkretna strone, czy wiele mniejszych ? Bo imo to jest tak - 50% to maszyna, 25% to konfiguracja serwera, a 25% to optymalizacja strony, wlaczenie keszowania niektorych fragmentow i tak dalej pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2006 No to ma byc w zasadzie pod 1 serrwis ktory generuje spore obciazenie dla mysqla. Admin który to wykona już znaleziony Dziękuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach