Mich@ł 0 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2006 Mam dośc głupi i nietypowy problem, ostatnio przeniosłem wszystkei serwsy na serwer dedykowany. Domenie podpiąłem na adresach IP (poniewaz rejestrator ma problemy z moimi DNSami ns1 i ns2 :/ ). CZyli domena podpięta od konkretne adresy IP powinna działać ok dla wszystkich.. niestety kilka osob nie moze wejśc na moje strony... Co może byc przyczyną ? Jak patrzyłem to nie da sie połaczyc czasami z neo, z proxy i z innych siediz osiedlowych, nie ma na to reguły ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Charlie root 0 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2006 Hę? Domena.pl IN A IP Czyli domena.pl odwoluje sie do IP Domenie podpiąłem na adresach IP O. Zrob to moze np. freedns.sgh.waw.pl // Niestety np. jacek.domena.pl nie bedzie dzialac. Musisz zrobic Jacek.domena.pl IN A IP Lub poprostu *.domena.pl IN A IP PS. Chaotyczny post. ;> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mich@ł 0 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2006 Jest to domena globalna *.biz. Co do subdomen to muszą jakos również działać. A mógłbys mi jeszcze raz wyjaśnic tylko troche prosciej;)? Bo nie za bardoz czaje co mam zrobic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Charlie root 0 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2006 freedns.sgh.waw.pl Parkujesz Ustawiasz domena.biz IN A IP *.domena.biz IN A IP Ustawiasz dnsy na te freedns.sgh.. I dziala. PS. Powinno. ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mich@ł 0 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2006 freedns.sgh.waw.plParkujesz Ustawiasz domena.biz IN A IP *.domena.biz IN A IP Ustawiasz dnsy na te freedns.sgh.. I dziala. PS. Powinno. ;D hmmmm tak isobie ten pomysł bo jak padnie serwer z freedns.sgh.waw.pl to i rowniez moja domena.. Na serwerze dedykowanym mam 3 adresy IP jeden główny i dwa przeznaczone na DNSy. I najbardziej dziwi mni3e to ze n tylk oniektóre osoby nie moga wejsc do serwsiu, bo ogolnie wiekszosc wchodzi bez problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gt8 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2006 Moze niektorzy maja pamiec DNS ? (np. serwery osiedlowek) wtedy szukana domena jest na starym adresie IP serwera. Co do neo+ ja np. mam Pamiec DNS wbudowana w firewall wiec to tez jest mozliwe. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach