jamesbond 0 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2006 Hej. Szukam programów do badania wydajności serwerów internetowych. Chodzi mi o serwery na dowolnej platformie i mówiac serwer mam na myśli też dowolny serwer, mogą programy testować serwer stron www, serwer bazy danych, pocztowy, ftp etc. Jak ktoś zna dziedzinę i może mi pomóc w znalezieniu ciekawych programów, bardzo proszę o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2006 Takich programów jest bardzo dużo, tak więc co osoba, to pewnie używa innego. Pogoogluj za frazami( w nawiasach będą przykładowe programy): - apache benchmark (ab) - mysql benchmark (MySQL Super Smack) - postfix/qmail/exim benchmark ( brak przykładu, aczkolwiek podpowiem, iż reguły to jakieś skrypty php/perl) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość voytar Zgłoś post Napisano Październik 12, 2006 httperf Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach