Normalny 0 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2006 Wiatm Szukam firm hostingowych oferujacych serwery dedykowane z zainstalowanymi panelami do administracji - cpanel, plesk. I jednoczesnie szukam takiego dedyka z panelem: bazy danych, crony i inne - niekoniecznie. Glownie bede uzywal php i html, bez instalowania jakis skryptow - glownie download. Najlepiej bez limitu transferu. Znalazlem narazie rotos.pl http://rotos.pl/oferta2.php?DOC=dedyk2 - opcja ROT-OS Power lub Max Dodam jeszcze male info: RAM: min. 1 GB Dysk: 100-200 GB Procesor: P4 lub xeon Erotyka: TAK Cena: do 1000 brutto/mies. ale inne oferty tez beda rozpatrywane Kontakt: wazny jest dla mnie support z adminem lub firma (tel, mail, gg, icq) Lokalizacja: malo istotne - wazne zeby dobrze chodzil (czyt. dobre mial lacza) Aktualny transfer moich stron: liczony w TB/mies. Czy ktos zna jeszcze jakies firmy? A szukam z panelem bo sie kompletnie nie znam na administrowaniu serwerami (Linuxy, Debiany) a i admina zadnego nie znam, ktory moglby mi pokonfigurowac rozne rzeczy. A przy okazji, moze mi ktos wytlumaczyc: Cena nielimitowanego ruchu - 10 Mbps - co to jest Mbps i czym sie rozni od GB. Czy 1 Mbps = 600 GB danych? Jezeli tak jest to jest limitowany czy nie jest limitowany? Zaznaczam, ze jestem laikiem odnosnie parametrow serwerow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2006 Pod download to nie muszą być megaprocesory, ważniejsze są dyski (najlepiej SCSI - raid). Ta firma jest pośrednikiem, w niemczech jest pewnie sporo taniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach