exe 0 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2006 Witam Mój serwis ma już 15 dni a już dziennie generuje około 700 MB. Jeśli w takim tempie będzie mi userów przybywało do do końca października będzie generować 2 GB-3GB. Oczywiście niedługo wywalą mnie z webd.pl i czy jestem już wtedy skazany na vps i dedyk ? Mój serwis to xad.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PIKeR 1 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2006 phpBB? No pewnie że dedyk. Nawet VPS mógł by nie wyrobić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2006 Jedno P4 na content PHP, drugie na MYSQLa, jesli podchodzisz do tego powaznie i cos na tym zarabiasz - jesli nie, zamknij interes bo takie cos to worek bez dna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2006 Na zwykłym phpBB było by Ci łatwiej. Na PRZEMO mysle ze bedzie spooro kosztów. Tak jak pisał patryk, najlepiej rozłożyć na 2 maszyny - ew. na początku pracować na jednej, przy większym obciążeniu mysql przenieść na oddzielną maszynę. Myśle że wtedy koszta dojdą gdzieś do 800 pln miesiecznie, wypadało by aby samo to już na siebie zarabiało. Zdziwił mnie fakt że ruszyłeś z czymś takim na zwykłym hostingu Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exe 0 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2006 hmm, zaraz mnie wyzwiecie przemo jest to . Ale nie dyskutujmy jaki on zły Jeśli zarobki będą takie jakie są będe mieć co miesiąc na dedyka (300 zł i 5 zł na piwko ) Chyba że zarobki wzrostą to kupie coś z wyższej półki netdirect lub webperoni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2006 http://www.dediboxinternational.com/ - na poczatek. Kosztuje grosze jak na oferowane parametry (traffic no limit etc.). VIA C7 nie spisuje się aż tak tragicznie jeśli chodzi o serwery. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2006 Ho ho, dopiero start i już czerpiesz z tego 300 zł ? Nieźle nieźle. @patryk, te dediboxy maja jakiegos posrednika ? albo moze wiesz czy idzie normalnie tam zamowic bedac polakiem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exe 0 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2006 Mówie planowany jak patrze na statystyki tygodniowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Październik 8, 2006 Potrzebny Ci bedzie napewno ram i inna konfiguracja niż apache2 + php modul ... Postaw maszynke narazie jedna z min. 1 GB ramu + pentium 3.0 i sofcie np. lighttpd + php. Co do poczty to proponował bym qmaila i napewno na poczatek wytrzyma Pózniej w miare zyskow mozesz rozlozyc obciazenie na dwie maszyny etc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exe 0 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2006 No to jak webd.pl się zacznie burzyć do mnie to się przeniose na jakiś fajny dedyk Dzięki za rozmowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach